Početna Prijedorski region Treća omladinska pozorišna predstava gostuje u Italiji

Treća omladinska pozorišna predstava gostuje u Italiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Omladinska pozorišna predstava pod nazivom „U moru ima krokodila“ u periodu od 20. do 26. avgusta i ove godine prikazuje u Italiji odnosno u regiji Trentino Alto Adiđe (Adige).

Naime, riječ je o proizvodu treće pozorišne radionice za mlade, koja se, u saradnji mladih iz Prijedora i Trenta, realizovala u Prijedoru u periodu od 03. do 08. jula 2018. godine u prostoru JU Centar Sunce.

Predstava, koja nosi naziv „U moru ima krokodila“, radi se po istinitoj priči, a govori o grupi mladih  ljudi koji migriraju u potrazi za boljim životom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava u Trentinu ove godine prikazuje se u četiri mjesta, a to su: Kavaleze (Cavalese), San Lorenco in Banale (San Lorenzo in Banale), Bezenelo (Besenello) i Mecolombardo (Mezzolombardo). Takođe, na jesen je planirano i prikazivanje predstave pred prijedorskom publikom u prostoru prijedorskog pozorišta.

Ovo je treća po redu pozorišna radionica za mlade iz Prijedora i Trenta, čiji je organizator Udruženje Program Prijedor iz Trenta. Tokom predhodne dvije godine projekta realizovane su dvije pozorišne predstave:„Romeo i Julija“, koja je prikazana u Ljubiji u okviru manifestacije obilježavanja stogodišnjice od osnivanja rudnika željezne rude Ljubija u avgustu mjesecu 2016. godine, kao i prošlogodišnja predstava „Okean“. Obje predstve su realizovane i prikazane i kod nas i u Italiji.

Cilj radionice je kreativno izražavanje mladih kroz glumu kao instrumenat za upoznavanje i otkrivanje sebe samih, zbližavanje sa drugima, druženje, kao i izražavanje svojih osjećanja i potreba.

ASHA prodaja vozila