Početna Prijedorski region TRAŽITI RJEŠENJE ZA MANJAK MJESTA U VRTIĆIMA

TRAŽITI RJEŠENJE ZA MANJAK MJESTA U VRTIĆIMA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno od pitanja postavljenih na aktuelnom satu 27. sjednice Skupštine bilo je i ono Dalibora Grabeža, odbornika PDP-a, u vezi s tim zašto nije formirana jaslićka grupa u vrtiću „Palčić“ u Omarskoj.

Gradonačelnik je odgovorio da se razmišlјa u smjeru da se problem nedostatka kapaciteta prijedorskog vrtića riješi korištenjem prostora u školama.

– Uskoro ćemo započeti razgovore sa direktrorima škola koji, uslјed manjeg broja učenika, imaju neiskorištene učionice. Namjera je da u u tom prostoru formiramo ispostave vrtića, kako bi što više djece bilo primlјeno – rekao je Đaković. Na aktuelnom času pričalo se i o infrastrukturnim projektima, pa je odbornik DNS-a Igor Javorić pitao kad se očekuje početak izgradnje najavljenog kružnog toka na ulazu u grad. Po gradonačelnikovim riječima, sve su ponovo usporile žalbe na tenderske procedure.

– Kao i u mnogim prethodnim slučajevima, preduzeća su svojim žalbama usporila rješenje i nije se moglo u ići u radove. Po informacijama koje sam dobio, postupak žalbi je završen. Definisan je izvođač radova, a nadležne službe rade kako bi se sa poslom što prije počelo – rekao je Đaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
cera - TRAŽITI RJEŠENJE ZA MANJAK MJESTA U VRTIĆIMA