Početna Svijet Tramp: Ja sam zgodan, pametan i stabilan genijalac

Tramp: Ja sam zgodan, pametan i stabilan genijalac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lider Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp (Trump) ponovo je na društvenoj mreži Twitter sebe nazvao stabilnim genijalcem, dodajući kako uz to još i dobro izgleda.

Američki lider je rekao da će ga sve medijske kuće podržavati u nekom trenutku, na ovaj ili onaj način. On je to predviđanje zasnovao na njegovom uvjerenju da će se mediji koji ga ne podržavaju ubrzo povući iz biznisa zbog nedostatka kredibiliteta u javnosti.

Tramp je potom iskoristio omiljene uvrede za njegove demokratske rivale, bivšeg potpredsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden), gradonačelnika Indijane Pitera Butigiega  (Peter Buttigieg) i senatoricu Elizabet Voren (Elisabeth Warren).

– Možete li zamisliti da za predsjednika imate uspavanog Džoa Bajdena, Alfreda Nojmana ili veoma nervoznu i mršavu verziju Pokahontas, umjesto onoga što imate sada, tako zgodnog, pametnog i stabilnog genijalca? Žao mi je što moram reći da će i društvene mreže biti istjerane iz biznisa te, konačno, mediji koji šire lažne vijesti – napisao je Tramp na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, nakon što je Elizabet Voren objavila kandidaturu za američke predsjedničke izbore 2020. godine, Tramp joj je dao nadimak Pokahontas.

Američki lider nazvao je sebe ekstremno stabilnim genijalcem i u maju ove godine, i to nakon što je iskritiziran jer je napustio sastanak s demokratima.

cera - Tramp: Ja sam zgodan, pametan i stabilan genijalac