fbpx

Tramp ima dva uslova za sastanak sa Putinom

Američki predsjednik Donald Tramp spreman je za sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, ali tek nakon što Rusija oslobodi ukrajinske mornare.

Oni su uhapšeni tokom incidenta u Kerčkom moreuzu.

Uskov za sastanak je da Moskva vrati Kijevu zaplijenjene ukrajinske vojne brodove, izjavio je državni sekretar SAD Majk Pompeo.

“Želimo da mornari i brodovi budu vraćeni”, poručio je Pompeo u danas objavljenom intervjuu za Si-En-En, a u odgovoru na pitanje o uslovima američke strane za nastavak dijaloga sa Rusijom.

Pompeo je izrazio žaljenje zbog otkazivanja sastanka dva predsjednika, istakavši da su “do toga doveli Rusi, svojim ponašanjem u Kerčkom moreuzu”.

“Predsjednik Tramp je rekao da želi sastanak i razgovor s predsjednikom Putinom. Mnogo toga je potrebno da bismo zajedno našli put kojim ćemo nastaviti dalje, mnogo je mjesta na kojima su Amerikanci pod rizikom”, rekao je Pompeo, zaključivši da se SAD i Rusija nalaze u situaciji u kojoj dijalog ne može biti održan.

Prošle nedjelje je u Kerčkom moreuzu došlo do incidenta u kojem je ruska pogranična straža zaplijenila tri broda ukrajinske mornarice i uhapsila njihovu posadu, pod optužbama da su povrijedili ruske granice.

(Nezavisne)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila