Početna Prijedorski region TRADICIONALNO DRUŽENJE OKO 400 PRIJEDORSKIH PENZIONERA

TRADICIONALNO DRUŽENJE OKO 400 PRIJEDORSKIH PENZIONERA

U organizaciji Mjesnog udruženja iz Gomjenice, održano je tradicionalno druženje penzionera, koje je okupilo pripadnike najstarije populacije iz 30 mjesnih udruženja sa područja grada Prijedora.

”Svake godine organizujemo ovakvo druženje na Spasovdan. Dođu nam naši penzioneri, gosti i predsjednici iz drugih mjesnih udruženja”, rekla je Zora Đikić, predsjednik Mjesnog udruženja penzionera Gomjenica.

Jedno od najdragocjenijih trenutaka za svakog penzionera su upravo ovakva okupljanja, smatra Ratko Trifunović, predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske.

”Ovakvi susreti trebalo bi da se održavaju što češće, jer vidite kako je narod  veseo. To je za njih zaista istinsko uživanje”, navodi Trifunović.

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez pomoći lokalne zajednice, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i prijedorskog Udruženja penzionera, smatra prvi čovjek ovog udruženja, Slobodan Brdar.

”Kad se udruže ta tri segmenta, u prilici smo da organizujemo ovakva druženja. Ovo je tradicija koja traje 16 godina i mi smo prepoznatljivi po ovim druženjima u Republici Srpskoj, kao i ostvarenom dobrom saradnjom sa gradskom administracijom”, kaže Brdar.

Podrška Gradske uprave Prijedor najstarijoj populaciji, nikada neće izostati, naglasio je gradonačelnik Slobodan Javor.

”Grad Prijedor uvijek je stajao iza svojih penzionera. Ove godine smo u gradskom  budžetu povećali izdvajanja za prijedorsko udruženje sa 250.000 na 300.000 KM. Tu su i jednokratne pomoći u vidu paketa za socijalne kategorije. Namjera nam je da ovu saradnju nastavimo i ubuduće”, istakao je Javor.

Tradicionalnom druženju penzionera prisustvovala je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske. Ona je istakla da gaji posebna osjećanja prema najstarijoj populaciji, s kojom sarađuje već desetak godina.

”Osjećam zahvalnost, jer su oni meni pomagali dok sam bila predsjednik Vlade Srpske. Zajedno sa kolegama u Vladi, donosila sam teške odluke, ali one su bile dobre za naše penzionere. To je bio period kada smo ih uveli u trezorski sistem plaćanja i išli smo sa povećanjem penzija. Veže nas mnogo dobrih momenata, ali i teških odluka koje su bile opravdane“, rekla je Cvijanovićeva.

Udruženje penzionera grada Prijedora broji oko 14.000 članova.