Početna Vijesti Totalna vremenska šizofrenija: Olujno nevrijeme i snijeg zaustavili saobraćaj i “Tour de...

Totalna vremenska šizofrenija: Olujno nevrijeme i snijeg zaustavili saobraćaj i “Tour de France”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprkos smanjenju rekordnih temperatura, zbog pregrijavanja šina i samih materijala na vozovima došlo je i u petak do kašnjenja širom Britanije.

Nakon što je rekordni val vrućina počeo popuštati, Evropa je suočena s novim problemima, s obzirom na to da su nastupile olujne nepogode s gradom koje su omele avionski i željeznički saobraćaj širom Velike Britanije i u dijelovima Francuske i dovele do prekida čuvene biciklističke trke Tour de France.

Nakon višesatnih restrikcija u britanskom avionskom saobraćaju, Nacionalna služba za kontrolu zračnog saobraćaja (NATS) objavila je u petak da su stvoreni  uvjeti da bude ponovo normaliziran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski kontrolori su, osim poteškoća zbog vremenskih uvjeta, morali da zbog tehničkih problema unutar same NATS prizemljuju pojedine letove.

Uprkos smanjenju rekordnih temperatura, zbog pregrijavanja šina i samih materijala na vozovima došlo je i u petak do kašnjenja širom Britanije, kao i na vozovima koji saobraćaju iz Pariza, gdje je u četvrtak registrirana najviša temperatura do sada izmjerena u tom gradu – 42,6 stepeni Celzijevih.

Organizatori “Tour de France” suočili su se s velikim problemima, jer su morali da zaustave 19. etapu takmičenja zbog snijega i bujice na putu kod oblasti Tignes u Alpama.

Bagerima i ostalom mehanizacijom pokušavaju da uklone blato i nanose.

ASHA prodaja vozila