Početna Prijedorski region „Toplana“ pozdravila skupštinsko „da“ kreditnom zaduženju

„Toplana“ pozdravila skupštinsko „da“ kreditnom zaduženju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vršilac dužnosti direktora Gradske toplane Zoran Knežević pozdravio je odluku Skupštine grada Prijedora koja je juče, odlukom 20 prijedorskih odbornika, dala garanciju na dugoročno kreditno zaduženje „Toplane“ na iznos od 4 miliona maraka, uz grejs period od 6 godina i kamatnu stopu od 4,5 odsto.

– Ova kreditna garancija, koja podrazumijeva i drugu emisiju obveznica u iznosu od osam miliona maraka sa rokom otplate od 15 godina, ozbiljan je i dugoročan prilog poslovno-finansijskoj stabilizaciji „Toplane“ – konstatovao je Knežević nakon skupštinskog zasjedanja i naglasio da je perspektiva „Toplane“ u pogledu solventnog i stabilnog poslovanja, osobito nakon izgradnje nove toplane na biomasu, više nego izvjesna.

Prema Kneževićevim riječima, cijena centralnog grijanja u Prijedoru će i u sezoni pred nama ostati na prošlogodišnjem nivou. Te usluge, kako je precizirao, koristi 5.160 korisnika od kojih se, i pored toga što je sadašnji stepen naplate tih usluga dostigao 93 posto, potražuje više od sedam miliona maraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(K.V.)

ASHA prodaja vozila