Početna Prijedorski region Tokom pojačane kontrole traktora sankcionisano 96 učesnika

Tokom pojačane kontrole traktora sankcionisano 96 učesnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 08.11. do 14.11.2018. godine, realizovali su akciju pojačane kontrole traktora u saobraćaju, sa ciljem smanjenja posljedica po lica u saobraćajnim nezgodama i očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima. Akcija je sprovedena kao represivna mjera prema vozačima traktora kako bi se uticalo na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju da poštuju propisane uslove za bezbjedno i pravilno učestvovanje u saobraćaju.

U vremenskom periodu januar-septembar 2018. godine dogodila se 21 saobraćajna nezgoda u kojima su učestvovali traktori, dok su četiri vozača traktora smrtno stradala.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 159 vozača traktora, a prekršajne sankcije na licu mjesta izrečene su za 96 učesnika ili 60,37 % kontrolisanih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od broja sankcionisanih, 32 prekršaja počinjena su zbog nekorištenja žutog rotacionog svjetla na traktoru, tokom vožnje na javnom putu.

U toku akcije, iz saobraćaja je isključeno 20 vozila iz ove kategorije, koja nisu bila propisno registrovana, a isključeno je i 9 vozača zbog upravljanja traktorom prije sticanja prava na upravljanje.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuje zakonske propise, a posebno vozače traktora da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

 

 

 

ASHA prodaja vozila