Predsjednik SDS Mirko Šarović i potpredsjednik PDP Jelena Trivić smatraju da prodaja državnih akcija RŽR „Ljubije“ nije transparentna, te poručuju da će to biti predmet analize nove vlasti nakon oktobarskih izbora.

Oni su ovo poručili na konferenciji za medije ispred prostorija Gradskog odbora SDS Prijedor.

Predsjednik SDS Mirko Šarović rekao je da se u prodaju „Ljubije“ ne uvode ključni igrači iz rudarstva već da se radi o „tajkunskom preuzimanju“ i preprodavanju važnog resursa za cijeli region.

– Jednom smo uspjeli da otjeramo Zotova, i on se vratio sada vratio preko Izraela i nekih drugih adresa i ponovo SNSD i njegovi čelni ljudi su ga pronašli, znači jednom su spriječeni demonstracijama građana i krajnja namjera je da se to ponovo ustupi njemu koji nema veze sa ovom djelatnošću, ali ima sa drugim stvarima. Očito da je u prijateljskim vezama sa čelnim ljudima iz RS i sve se to dešava netransparentno, bez bilo kakve konkurencije -rekao je Šarović.

On je dodao da nije bilo pokušaja da se pronađe neko ko je ime u ovom poslu i da unaprijedi ovaj resurs.

– Jasno je da ako neko prodaje ključni paket onda kada su raspisani izbori, a znamo da dolazi nova administracija, kako god doći će nova Vlada odmah nakon oktobra , onda morate da sumnjate, postoji jaka sumnja, ako postoji sumnja onda treba da znate, mi to nećemo prepustiti da se to na ovaj način završi sigurno ćemo ovaj slučaj otvoriti i dati šansu pravosuđu RS da ovo istjera do kraja i one koji su radili ove špekulativne poslove da ih privedemo pravdi, i nemojte u to sumnjati, i ne samo u „Ljubiji“, nego je upitanju i Zvornik Alumina, i novi slučaj sa solarnom elektranom u Trebinju  u kojem Elektroprivreda jedanput bez tendera dobija koncesiju, a onda bez bilo kakvog tendera tu koncesiju koja vrijedi 100 miliona evra prodaje fantomskoj firmi iz Mađarske – rekao je Šarović.

Potpredsjednik PDP Jelena Trivić rekla je da  je protiv preuzimanja „Ljubije“ te da će njena prodaja biti predmet analize nove vlasti.

– Dovoljno je pročitati intervju tog izvjesnog Zotova i on je tu sve rekao da za siću kupuje ogromnu vrijednost RS, i ne treba ići dalje od toga, poručujem nesposobnom i korumpiranom režimu RS da to neće tako proći, ovo što oni rade s Aluminom, Ljubijom je izdaja nacionalnih interesa, oni su izdajnici, a tim izdajnicima dolazi kraj drugog oktobra, ovo nije njihova Republika veća naroda RS, Republika za koju se krvarilo i niko nema pravo da radi ovo što oni rade – rekla je Trivićeva.

srpskainfo.com