Početna Sport TENIS: U PRIJEDORU POČEO PETI “BIJELI TURNIR”

TENIS: U PRIJEDORU POČEO PETI “BIJELI TURNIR”

Na terenima Tenis kluba “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru, počeo je “Bijeli turnir” koji je okupio stotinjak učesnika iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Turnir je prvenstveno revijalnog karaktera, a posebnim ga čini retro-atmosfera, bijela odjeća koju nose svi teniseri i igranje isključivo drvenim reketima.

“Ovo je peti po redu ‘Bijeli turnir’ koji predstavlja završetak tenis sezone u našem klubu. Turnir ima za cilj da nas podsjeti kako je to nekad bilo, kada je legendarni doktor Mladen Stojanović, humanista, intelektualac i revolucionar, prije 90 godina postavio temelje ovog kluba”, rekao je Vojo Pavičić, predsjednik Upravnog odbora TK “Dr Mladen Stojanović”.

Zbog pandemije virusa korona, ove godine ograničen je broj učesnika, ali to nije spriječilo najvjernije prijatelje prijedorskog kluba da ispoštuju domaćine “Bijelog turnira”.

“Dolazimo redovno na ovaj spektakularan sportski događaj i oduševljeni smo srdačnošću domaćina, a i samom igrom. Učestvovali smo i na prvom ‘Bijelom turniru’ 2014. godine, povodom sto godina igranja tenisa u Prijedoru”, rekao je član Tenis kluba „Rab“ Marin Lazarić.

Svi se slažu da je rezultat u drugom planu. Na prvom mjestu je druženje i njegovanje vrijednosti koje je propagirao sam osnivač TK “Doktor Mladen Stojanović”, a to su poštovanje, humanost i uvažavanje jedni drugih, poručeno je sa petog “Bijelog turnira” koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Prijedora. Ovom sportskom manifestacijom obilježava se 107 godina igranja tenisa u Prijedoru.

kozarski.com