fbpx

Tenis: Matea Jandrić zauzela treće mjesto u jakoj konkurenciji

Dvoransko prvenstvo Bosne i Hercegovine u kategoriji do 12. godina starosti za juniore i juniorke održano je u Tuzli od 26 do 28 januara 2018.godine. Domaćin prvenstva je bio Tenis klub “Sloboda” iz Tuzle. Na prvenstvu su učestvovali Matea Jandrić, Teodora Kovačević i Luka Bucalo. Matea Jandrić je zauzela treće mjesto u veoma jakoj konkurenciji. Nju je u polufinalu pobjedila Ignjatić Anastasija. Kovačević Teodora je stigla do četvrtfinala, a Luka Bucalo je izgubio u drugom kolu od pobjednika ovogodišnjeg dvoranskog prvenstva Marka Maksimovića.

Pobjednik Zimskog prvenstva Bosne i Hercegovine u konkurenciji dječaka je Marko Maksimović (TK Doboj), koji je posle velike borbe u finalu pobjedio Fatiha Šišića (TK Mladost) 6-3 3-6 10-7. U finalu kod devojčica Maria Ivanković (TK Mostar) je bila bolja od Anastasije Ignjatić (TK Elit).

Treće mesto u Bosni i Hercegovini su osvojili Matej Đokić (TK Sol) i Ivan Biletić (TK Kiseljak), a kod djevojčica Asja Salkanović (TK AS) i Matea Jandrić (TK Dr. M. Stojanović).

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila