U Bosni i Hercegovini danas sunčano vrijeme uz umjeren porast oblačnosti poslije podne. U drugom dijelu dana lokalno slabi pljuskovi su mogući ponegdje u Bosni i u višim dijelovima Hercegovine.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a najviša dnevna temperatura od 34 do 39 stepeni.

 

Prognoza za utorak, srijedu i četvrtak

Prognoza za utorak, srijedu i četvrtak

Foto: FHMZ


Sutra nas očekuje sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. U večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a najviša dnevna temperatura od 34 do 39 stepeni.

Za četvrtak je najavljeno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u sjeveroistočnim i centralnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 17 do 24, na jugu do 26, a najviša dnevna temperatura od 32 do 38 stepeni.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u petak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslije podneva, u svjereoistočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 20 do 26, na jugu do 28, a najviša dnevna temperatura od 33 do 40 stepeni.