Početna Biznis Telemach želi snažnije ući na tržište BiH

Telemach želi snažnije ući na tržište BiH

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompanija Telemach, koja je vodeći kablovski operater u Federaciji BiH, želi snažnije ući i na tržište Republike Srpske, gdje do sada nije bila značajnije prisutna, piše BiznisInfo.

Telemach, naime, namjerava kupiti poslovanje, imovinu i prava kompanije Trion Tel iz Banjaluke koji će mu omogućiti obavljanje telekomunikacijske djelatnosti najprije na području Banjaluke, a potencijalno i u drugim gradovima RS.

Ovu akviziciju već je odobrilo Konurencijsko vijeće Srbije, a nije poznato da li je već zatražena dozvolu i od Konkurencijskog vijeća BiH.

Telemach je u morao tražiti dozvolu od srbijanskog regulatora jer njegova matična kompanija – United grupa, posluje i u toj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telemach je telekomunikacioni operater u BiH koji distribuira medijski sadržaj preko kablovske tehničke platforme, OTT ili satelitske platforme i pruža usluge pristupa internetu i povezane usluge, kao i usluge fiksne telefonije pretplatnicima.

Telemach je u krajnjem vlasništvu fonda BC Partners sa sjedištem u Londonu.

Trion Tel se također bavi pružanjem telekomunikacijskih usluga na teritoriji BiH. Ova kompanija ima optičku mrežu koju je dijelom izgradila, a dijelom gradi na području grada Banjaluka.

Ukoliko izgradnja mreže bude tekla odgovarajućom dinamikom, Trion Tel planira da eventualno zatraži dozvole i započne gradnju mrežne infrastructure i na području drugih opština u Republici Srpskoj.

Predmet transakcije je vezan samo za imovinu i poslovanje Trion Tela koja se koristi ili će se koristiti za pružanje telekomunikacijskih usluga, a ne i za druge eventualne djelatnosti Trion Tela niti za udjela u tom privrednom društvu.

Dvije kompanije su zaključile memorandum o razumijevanju 23.07.2019.

ASHA prodaja vozila