Početna Prijedorski region TANJINU TRAJNU ŠMINKU ONKOLOŠKE PACIJENTICE PLAĆAJU SAMO OSMIJEHOM

TANJINU TRAJNU ŠMINKU ONKOLOŠKE PACIJENTICE PLAĆAJU SAMO OSMIJEHOM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vratima salona dočekuje nas domaćinski, sa širokim osmijehom. I pozdravlja na svoj jedinstven i neposredan način. To se ne uči, mada Tanja Tramošljanin , permanent makeup artist i vlasnica kozmetičkog salona, studija trajne šminke  (Permanent &Make- up studio by Tanja), priča da taj  pogled na svijet,  duguje jednoj posebnoj ženi, svojoj baba Savi,  čije životne mudrosti i danas često  ponavlja. Poslom po kojem je postala prepoznatljiva bavi se oko šest godina, a njen pečat, posebno u obrvama s ponosnom  na licu  nose brojne Prijedorčanke. I među njima i onkološke pacijentice kojim  Tanja ovaj kozmetički tretman poklanja uz moto da se ovaj tretman može platiti i osmijehom. –U svijetu   je to baš zaživjelo, pay with smile, zapravo,  „platite s osmijehom“. Odlučila sam da to radim u Prijedoru. To je  bila spontana odluka, nakon što mi je na tretman  iscrtavanja obrva došla žena koja je bila onkološka pacijentica . To se i prepozna , drugačija je dlaka, drugačije je sve. I kroz priču saznam zbog čega su izgubljene obrve, zbog čega su i te koje su narasle, „divlje“ . Tako da nemam srca da to naplatim  . Nemam srca, jer to je stvarno potreba, to nije hir. – priča s puno emocija Tanja. Emotivnu priču krase obično i trajna prijateljstva između Tanje  i onih kojim je poklonila neki lijep detalj na licu.

Obraduje se kad ih  ponovo vidi i to su emotivno neprocjenjivi  susreti.- I tu se stvore neka nova prijateljstva. I negdje uvijek stoji to neko razmišljanje poslije o njima i obavezno pitanja „ šta je s njima?“, „nisu mi došle?“,“zašto  nisu?“… Ili kad dođu onda se obje obradujemo , dijelom i zbog tog da one  i dalje drže do sebe… To su baš  jake emocije , nerijetko suze radosnice, ali i suze oduševljenja , pa i nevjerovanja. Jer vratiti ženi , koja je izgubila kosu, obrve, trepavice, a to je ogroman stres i udar na pojam ženske ljepote, vjeru u ljepotu i to neko samopouzdanje u sebe je neporocjenjivo. To nema cijenu.- kaže ova Prijedorčanka. Po struci  je sanitarni inženjer, u šali kaže bez posla , ali zato vrstan zanatlija. Ni jednu priliku za edukacijom ne propušta, jer trendovi se mijenjaju, pa valja uvijek učiti,  a nedavno je bila i u Istanbulu. Povod sjajan, direktno učešće na Svjetskom takmičenju permanentne, trajne  šminke. Ulaznica za ovo takmičenje bilo je zlato koje je  Tanja, u organizaciji Svjetske organizacije za trajnu šminku , osvojila na regionalnom takmičenju u Beogradu.

-Tu  sam uzela zlato , iz kategorije sjenčenog ajlajnera . Bile su tu četiri kategorije , puder obrve, iscrtavanje japansko, sjenčeni ajlajner i trajna šminka usana. Nas četiri smo s osvojenim prvim mjestom imali direktni plasman na svjetskom takmičenju  koje je održano  u Istanbulu.- kaže Tanja. Ona  je i dio tima koji je  svojevremeno organizovao i makeover za jednu našu sugrađanku  tokom kojeg su njen studio, stomatološka ordinacija dr Čoprka i frizerski salon „DiG“   poklonili stomatološke usluge, trajnu šminku  i frizuru.  U toj zajedničkoj saradnji  u međuvremenu je bilo još sličnih poklona, a sve pod motom izađite iz studija sa širokim osmijehom i sjajem u očima. Bitno je ljude usrećiti i stvoriti tu neku  obostranu emociju koja i jednim i drugim znači mnogo, poručuje Tanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KV

 

ASHA prodaja vozila