Početna BiH Tanja na spisku birača u inostranstvu: Rođena sam i živim u Banjaluci....

Tanja na spisku birača u inostranstvu: Rođena sam i živim u Banjaluci. Nikad nisam bila u Bajinoj Bašti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tanja Palačković, članica gradskog odbora PDP-a Banjaluka i kandidat na listi odbornika ispred ove stranke, otkrila je da je prijavljena za glasanje u Bajinoj Bašti, iako je rođena i živi u Banjaluci.

„Za mene je nepojmljivo da ja glasam u inostranstvu. Ne mogu da vjerujem šta se u našoj državi dešava. Nemam nikakve veze sa Srbijom da ja budem u Bajinoj Bašti, da glasam tamo. Smatram da svi građani grada Banjaluke i Republike Srpske treba da obrate pažnju gdje glasaju i da provjere na sajtu CIK-a gdje će da glasaju. Ja sam to uradila i iznenadila sam se kada sam vidjela da sam prijavljena u Bajinoj Bašti, gdje nikad nisam ni bila. Sa Srbijom imam patriotsku i emotivnu vezu i ništa drugo, ne živim tamo i niko moj ne živi tamo“, rekla je Tanja Palačković na pres konferenciji u Banjaluci.

Draško Stanivuković, kandidat Gradskog odbora Partije demokratskog progresa (PDP) Banjaluka za gradonačelnika Banjaluke i predsjednik gradskog odbora PDP-a, rekao je da je važno zaštititi izborni proces i da se obezbijede fer i pošteni izbori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„To je moguće učiniti ukoliko svi građani ispitaju gdje su prijavljeni i da se slučajno njegovo ili njeno ime i prezime ne nalazi na nekom drugom biračkom spisku, za glasanje iz inostranstva. Za fer i poštene izbore moramo da se borimo i da se uključi svaki čovjek i svaki građanin. Ovo je naš poziv i institucijama da rade svoj posao. To znači da smo mi ponosni što neke institucije iskazuju i pokazuju nekim svojim djelima da će se boriti za poštene izbore, što je i njihova nadležnost, prije svega mislim na Centralnu izbornu komisiju“, rekao je Stanivuković.

Rekao je da državno i republičko tužilaštvo treba da pregledaju odakle dolaze prijave, sa kojih IP adresa i sa kojih računara.

„Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova da se ozbiljno uhvate u koštac sa ovim problemom, kao i SIPA-u. Mi smo kao partija uradili sve što je do nas. Pripremamo posmatrače, članove biračkih odbora, predsjednike biračkih odbora. Sve što pripada jednoj stranci. Pozivamo sve druge stranke da jednako ulože napore“, istakao je Stanivuković.

On je dodao da primjer njihove odbornice nije jedini, sličan je bio i u Srpcu, kao i još jedan u Banjaluci.

„Kad ovo sagledate, očigledno je da vlast ima želju da pokrade izbore“, istakao je Stanivuković.

6yka.com

 

ASHA prodaja vozila