Početna Vijesti Taksistu izbola devet puta zbog 50 KM

Taksistu izbola devet puta zbog 50 KM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosovac je dobila 18 mjeseci zatvora, jer je 2016. godine s tada maloljetnom A. M. na Čengić-Vili napala i opljačkala Milorada Simeunovića, zaposlenika “Lav” taksija.

U Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine održana je sjednica po žalbama Tužilaštva i odbrane na presudu Edmi Kosovac (23), koja je u decembru 2017. godine u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđena na 18 mjeseci zatvora zbog brutalnog napada na taksistu Milorada Simeunovića (56).

Previo rane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosovac je bila optužena da je zajedno s tada maloljetnom A. M. 18. jula 2016. godine u sarajevskom naselju Čengić-Vila napala i opljačkala Simeunovića, zaposlenika “Lav” taksija.

Djevojke su u ulici Ferde Hauptmana u Novom Sarajevu tu noć fizički napale taksistu, udarajući ga oštrim predmetom, pri čemu su mu oduzele mobitel i 50 do 60 KM.

Udarile ga palicom

Mladić Muhamed Kunovac spasio je život taksisti Miloradu, koji je krvav dozivao pomoć. Kunovac, inače medicinski tehničar, izletio je iz svog stana i polio ga vodom po vratu te mu previo rane na nogama.

Za nekoliko minuta na mjesto događaja stigle su policija i ekipa Hitne pomoći. S obzirom na to da se radilo o teškim povredama, Simeunović je bio hospitaliziran u Klinici za torakalnu hirurgiju.  Djevojke su Simeunovića prvo udarile palicom, a potom ga je djevojka koja je sjedila pozadi izbola devet puta po grudima i nogama.

(Avaz)