Početna Sponzorisani artikal Svježe voće za učenike prijedorskih škola

Svježe voće za učenike prijedorskih škola

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O društvenoj odgovornosti firme Cromex i osjećaju za zajednicu koji je izražen kod njihovih uposlenika, najbolje govore njihove aktivnosti. Kao najnoviju izdvajamo donaciju svježeg voća učenicima dvije škole na području Grada Prijedora.

“Inicijativa je pokrenuta na jednoj od pauza za topli obrok, od strane naših zaposlenih.

Iz razgovora o trenutnoj situaciji, potrebi jačanja imunološkog sistema i teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj se mnoge porodice danas nalaze, rodila se ideja da se određena sredstva prikupe i doniraju u vidu svježeg voća djeci. Složili smo se da nije dovoljno samo govoriti o potrebi zdrave prehrane i njenom uticaju na zdravlje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno je djeci to i omogućiti. Ovaj put smo, u skladu sa našim mogućnostima, odabrali dvije područne škole. Bilo bi nam drago da drugim preduzećima ili institucijama poslužimo kao primjer. Filozofija našeg poslovanja jeste da budemo maksimalno uključeni u život i razvoj lokalne zajednice. Zato ćemo kao preduzeće nastaviti da dajemo podršku aktivnostima koje za cilj imaju unapređenje zdravlja i životnog standarda.”- rekli su nam iz Cromex doo.

U zemljama u okruženju postoje udruženja koja su pokrenula besplatnu aplikaciju kojoj je cilj olakšati doniranje hrane i svih viškova iz domaćinstava, umrežiti što veći broj humanitarnih organizacija i povezati ih s donatorima.  S obzirom na svestranost i sposobnost naših mladih ljudi, nadati se da će nešto slično uskoro zaživjeti i kod nas.

ASHA prodaja vozila