U organizaciji Gradske uprave, lokalne turističke organizacije, Nacionalnog parka Kozara i Poljoprivredno prehrambene škole, na Malom gradskom trgu predstavljena je turistička ponuda Prijedora. Sve to u cilju da građanima približe turističku ponudu, te da se podigne svijest o važnosti turizma kao privredne grane.

”Nakon dugog i teškog perioda koji je praćen pandemijom virusa korona turizam se vratio na velika vrata. Pozivamo sve građane i turističke zaposlenike da uz prigodan program obilježimo svjetski dan turizma uz nadu da će naredna godina biti mnogo bolja”, rekla je Lejla Muslimović, v.d. direktora Turističke organizacije grada Prijedora.

Svjetski dan turizma obilježen je širom Republike Srpske. Iz Ministarstva trgovine i turizma ističu da im je bitno da podstaknu lokalne turističke organizacije da promovišu svoje destinacije kako bi one postale dio turističke ponude Republike Srpske.

”Zaista sam srećna što vidim da u svim našim lokalnim zajednicama postoji povećan interes za razvoj turizma, a da bi razvijali turizam prije svega moramo prpoznati svoje potencijale u svakoj lokalnoj zajednici. I to je ono na čemu je Ministarstvo radilo u proteklom periodu i na čemo ćemo raditi u narednom”, dodala je Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma RS.

Obilježavanje dana turizma proteklo je pod motom ”Ponovo razmišljajmo o turizmu.”