Početna Vijesti Svjedok utapanja muškaraca u Bijeljini: Čuo sam ih kako zovu u pomoć,...

Svjedok utapanja muškaraca u Bijeljini: Čuo sam ih kako zovu u pomoć, samo su nestali…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeljinski ronioci neumorno tragaju za tijelima utopljenika Ljube Mićića (56) i Cvike Simića (56) iz semberskog sela Gradac, koji su jučer, pod još nerazjašnjenim okolnostima, zajedno s čamcem potonuli u Savu.

Kako javlja ekipa „Avaza“ s lica mjesta, potragu posmatraju članovi porodice, koji su u šoku. Niko ne progovara ni riječ…

Rajo Knežević, ribolovac koji je s obale posmatrao dramatično potonuće čamca i posljednje trenutke Simića i Mićića, kaže da još ne vjeruje da ih nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dva puta sam čuo poziv u pomoć. Bili su 200 do 300 metara udaljeni od mene. U jednom trenutku, čamac je počeo da se vrti ukrug. Okrenuo se tri-četiri puta i potonuo. Kao da je penta čamca prevagnula i povukla jednu stranu čamca u dubinu. Ne mogu da shvatim šta se dogodilo – kaže Knežević.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je u rodbinskim vezama s nestalim Ljubom Mićićem, kaže da ronioci pretražuju kompletan tok Save, sve do Rače.

– Obojica utopljenika su iz mog rodnog sela Gradac i s obojicom sam bio u familijarnim, rodbinskim vezama. Ljubo mi je bio bliži rođak. Koristili su manji čamac s velikom pentom. Ne znamo kako se sve to desilo – kazao je, između ostalog, Mićo Mićić.

ASHA prodaja vozila