Početna Vijesti Svijet oduševljen prvom bh. jahtom

Svijet oduševljen prvom bh. jahtom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što su predstavili svoj model luksuznog broda radi buduće serijske proizvodnje, Kraljevići ugovorili i brojne druge poslove.

Prva jahta napravljena u bh. gradiću Vitezu zasijala je i oduševila svijet na Sajmu nautike održanom u Hamburgu. Najveći “Water Boat Show” u Njemačkoj završen je jučer, a među 200 ostalih, prezentirana je i luksuzna jahta koja je u potpunosti proizvedena u BiH.

– Naša jahta plijenila je pažnju nekoliko hiljada ljudi, a interesiranje da pregledaju brod iznutra pokazalo je stotine posjetilaca. Definitivno se radi o velikom iznenađenju za sve ljubitelje i znalce nautičkog turizma, bilo po pitanju komoditeta i ergonomije unutarnjeg prostora, bilo po pitanju maritivnih sposobnosti i samog oblika broda. Panoramski pogled iz katamarana, jedna je od stvari koje svakoga ko uđe u salon ostavi bez teksta – prenijela je prve utiske za „Avaz“ Lejla Kraljević iz firme “Derubis Yachts“, inače supruga vlasnika ove firme i vođe projekta Denisa Kraljevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da brod nisu išli prodati, nego predstaviti prvi takav model prema kojem bi radili narudžbe za serijsku proizvodnju te su i ugovorili brojne poslove.

– Osim što smo dogovorili pojedinačne isporuke za fizička lica, pregovaramo s tri čarter-kompanije o seriji brodova koji bi trebali početi s eksploatacijom kroz čartere već sljedećeg ljeta. Brod je i osmišljen da stvara novac, odnosno, da kroz rentanje ostvari povrat uloženog kroz tri do četiri sezone. Također, dogovorili smo proizvodnju plastičnih odljevaka u BiH u okviru licence. Naravno, za tu priliku moramo otvoriti novu firmu jer nam je kroz firmu “Derubis yachts” proizvodni kapacitet popunjen vlastitom proizvodnjom – kazala je Kraljević.

(Avaz)

ASHA prodaja vozila