Početna BiH Svi zaraženi u RS dobrog zdravstvenog stanja, nema vitalno ugroženih

Svi zaraženi u RS dobrog zdravstvenog stanja, nema vitalno ugroženih

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravstveno stanje svih zaraženih osoba virusom korona u Republici Srpskoj je dobro i nema vitalno ugroženih, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

U Srpskoj je od virusa korona oboljelo 20 lica, a Šeranić je rekao da je 1.186 pod nadzorom.

On je naglasio kako je bilo slučajeva odbijanja kontakata kada je riječ o izolaciji, ali da se to ne može izbjeći, jer se u tom slučaju uključuje i policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada je javno zdravlje u pitanju, tu je velika odgovornost svakog pojedinca i društva”, istakao je Šeranić za Alterantivnu televiziju.

On je napomenuo da je epidemiološki nadzor uvijek izazovan, ali da službe domova zdravlja čine sve što se može, kao i da imaju način kako da dođu do određenih konataka.

Šeranić je izrazio uvjerenje da će građani biti odgovorniji i početi da poštuju preduzete mjere s ciljem sprečavanja širenja novog virusa, ali je napomenuo kako ima pojedinaca koji ih ne poštuju, pa se moraju preduzeti i restriktivne mjere.

On je ukazao na potrebu smanjivanja socijalnog kontakta, kao i na potrebu pooštravanja mjera.

Šeranić je ponovio da treba pratiti preporuku koje daju nadležne institucije, ali je ukazao i da postoje naredne faze ukoliko se pojave klasteri u kojem pravcu će se ići.

On je istakao da ne treba imati dvojbi kada je riječ o pridržavanju donesenih mjera, ali da je saglasan da će pojavom više sunčanih dana doći do jačanja imuniteta zahvaljujući vitaminu D.

Od lokalnih zajednica će, kako je rekao, biti traženo da usaglase mjere koje se tiču radnog vremena ugostiteljskih objekata i ograničavanja socijalnog kontakta, jer se vraćaju ljudi iz inostranstva.

Građanima koji su u Evropi gdje se trenutno nalaze, poručio je i da tamo i ostanu da bi se spriječilo širenje virusa.

Srna

foto: srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila