Milijana D. iz Orašja optužena je za nasilje nad svekrom M.D., kojeg je vrijeđala i gađala mandarinama, a njen muž Ivica D. optužen je da joj je šakom zadao više udaraca u glavu i vukao je za kosu.

Milijana D. optužena je zbog krivičnog djela nasilje u porodici, a njen suprug zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda.

Prema navodima optužnice, sve se desilo 5. novembra 2022. godine oko 13 časova u porodičnoj kući u Orašju.

“Nakon verbalne rasprave sa svekrom, optužena je sa stola uzela nepoznati predmet te svekra njime pogodila u palac desne šake, psujući mu majku i vrijeđajući ga, te bacajući mandarine na njega. Istovremeno je vrijeđala supruga I.D.”, navodi se u optužnici.

Kada je muž pokušao da je spriječi da se fizički obračuna na svekrom, supruga ga je rukama udarila u glavu i tijelo.

Navodi se da je optužena bila svjesna da tako ugrožava mir članova porodice sa kojima živi u zajedničkom domaćinstvu, što je i htjela drskim i bezobzirnim ponašanjem.

Optužnicu je, naime, zaradio i njen suprug Ivica D., koji je nakon verbalne rasprave sa suprugom u ovom okršaju fizički nasrnuo na nju i zatvorenom i otvorenom šakom zadao joj više udaraca u glavu.

Navodi se da je suprugu vukao za kosu pa je ona zadobila laku tjelesnu povredu.

Radi se o nagnječno-razdernoj rani gornje usne i nagnječenju i oguljotini vrata s lijeve strane.

Takođe, navodi se da je i on bio svjestan da može povrijediti člana porodice, što je i htio, te je tjelesno povrijedio bračnog druga.