Početna Vijesti Svečano otvorena gondola “Poljice” na Jahorini

Svečano otvorena gondola “Poljice” na Jahorini

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas su na Jahorini svečano otvorili novoizgrađenu kabinsku gondolu “Poljice”, dva šestosjeda, dva ski-lifta i sedam kilometara novih vještačkih osniježenih staza.

Gondola na Poljicama kapaciteta je 3.600 skijaša, a dva šestosjeda mogu da prime 9.400 skijaša.

Veliki infrastrukturni projekti, ski-liftovi sidro i tanjir, osposobljavanje staze za spust poslije 30 godina, sedam novih kilometara za osnježavanje, kao i rasvjeta staze “Novak Đoković”, urađeni su uz podršku Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rečeno je na svečanom otvaranju.

Višković je rekao da “bez ulaganja nema benefita i rezulatat što smo i danas pokazali na Jahorini kao i više puta do sada”.

“Vodili smo računa da investiramo u najmoderniju ski i turističku infrastrukturu i to ćemo raditi i ubuduće, a uskoro na Igrištima i na Manjači”, rekao je Višković.

Svečanoj ceremoniji prisustvuje i ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić, direktor Olimpijskog centra (OC) “Jahorina” Dejan LJevnaić i predsjednik Nadzornog odbora OC “Jahorina” Nedeljko Elek, srpski režiser Emir Kusturica, i mnogi zvaničici iz javnog i političkog života.

Nakon ceremonije, Dodik je odgovarao i na pitanja novinara, među kojima je i ono u vezi poziva da NATO snage dođu u BiH.

rtvbn