Početna Prijedorski region Svečana akademija povodom 90 godina postojanja i rada Teniskog kluba “Doktor Mladen...

Svečana akademija povodom 90 godina postojanja i rada Teniskog kluba “Doktor Mladen Stojanović”

U Prijedoru je održana Svečana akademija povodom 90 godina postojanja i rada Teniskog kluba “Doktor Mladen Stojanović”. U ovom sportskom kolektivu ponosni su na sve generacije koje je Klub iznjedrio, a veliki jubilej samo je dokaz značaja tenisa u Prijedoru, rečeno je na Akademiji u gradskom pozorištu.

”Ovaj jubilej nije samo naš. To je jubilej cijelog grada Prijedora, svih omladinaca, ljudi srednje i starije životne dobi, koji su neko vrijeme proveli na teniskim terenima, ali i onih koji nisu nikada došli na te terene, ali vole gradsku tradiciju i sport”, naglasio je Goran Nović, predsjednik TK ”Dr Mladen Stojanović”.

Priznanja su dodijeljenja istaknutim pojedincima, privrednicima, predsjednicima TK „Doktor Mladen Stojanović“ u posljednje dvije decenije, uspješnim teniserima i sportskim radnicima koji su dali doprinos razvoju samog kluba i ovog sporta.

”Nismo svjesni koliko je ovo velik jubilej. Na večerašnjoj svečanosti iznesene su neke stare uspomene i bilo je predivno“, utisci su Nebojše Radetića, trenera TK ”Dr Mladen Stojanović”.

Povodom jubileja, priređeno je treće dopunjeno izdanje monografije autora Nenada Marjanovića, a svi nagrađeni dobili su na poklon knjigu o 90 godina TK “Dr Mladen Stojanović”.

„Nastavljamo da bilježimo hroniku tenisa. Pored pisanih dokumenata, u Klubu možete da vidite i foto-monografiju od 1927. godine, gdje je sve zabilježeno kamerom”, rekao je Marjanović.

Teniskom klubu ”Dr Mladen Stojanović” dodijeljen je Srebrni grb Teniskog saveza Republike Srpske. Predsjednik Saveza Draško Milinović rekao je da su presretni, jer imaju člana sa tako dugom tradicijom.

Plaketa za doprinos afirmaciji i razvoju Kluba dodijeljena je predsjedniku RS Željki Cvijanović.

”Ovo je još jedan jubilej koji je predsjednica podržala. Zahvaljujemo se Klubu i čestitamo na jubileju”, istakao je Dragoslav Kabić, izaslanik predsjednika Republike Srpske.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da je ovaj klub ponos grada na Sani.

„Lijepo je vidjeti sve ove ljude koji su doprinijeli da se ‘bijeli sport’ održi tolike godine u Prijedoru. Zahvalan sam svima koji su osvajali brojne medalje i na najbolji mogući način predstavljali našu lokalnu zajednicu širom Srpske“, rekao je Javor.

Teniski klub u Prijedoru osnovan je davne 1932. godine, a od 1966. godine nosi ime svog pokretača – doktora Mladena Stojanovića. Od 1967. godine, u njegovu čast održava se tradicionalni teniski memorijalni turnir. Obilježavanje velikog jubileja biće nastavljeno sutra, tradicionalnim “Bijelim turnirom”.