Početna Prijedorski region Svečana akademija povodom 65 godina izviđaštva u Prijedoru

Svečana akademija povodom 65 godina izviđaštva u Prijedoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prisustvu izviđača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH, uvaženih gostiju i prijatelja, Odred izviđača „Dr Mladen Stojanović“, svečanom akademijom obilježio je 65 godina postojanja i rada.

Uz intoniranje himne, podizanje zastave i logorsku vatru, evocirane su uspomene na davnu 1953. godinu, kada je sve počelo.

Tih godina Amila Hasanagić i Devleta Cerić postale su dio prijedorskog Odreda izviđača. Dijele isto mišljenje – da su to najljepše uspomene iz njihovog djetinjstva. Kako kažu, tada se malo imalo, ali na izviđačke akcije, gdje su se sklapala mnogobrojna prijateljstva, se obavezno išlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže starješina Ernest Badnjević, Odred izviđača „Dr Mladen Stojanović“ danas okuplja oko 200 članova. Iza njih su brojne akcije, koje su organizovali tokom svih ovih godina, uspješno sarađuju sa odredima iz zemalja bivše Jugoslavije, a sve je više mladih, koji iz godine u godinu postaju izviđači, što ih posebno raduje.

Na svečanoj akademiji je svim institucijama, organizacijama i pojedincima koji pružaju podršku radu ovog Odreda uručena Plaketa Odreda, a u foajeu Pozorišta Prijedor prisutni su mogli da pogledaju izložbu o istorijatu izviđaštva u Prijedoru.

K.V.

ASHA prodaja vozila