Početna Prijedorski region Sve više razvoda

Sve više razvoda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih godina, prekida brakova sve je više. Prema podacima Centra za socijalni rad, samo u prvoj polovini ove godine, pokrenuta su 32 brakorazvodna procesa. Verbalni konflikti, partnersko nasilje i teškoće u roditeljskom funkcionisanju, najčešći su problemi zbog kojih se brakovi prekidaju.

Kada zajednički život postane nemoguć, parovi prolaze proces mirenja ukoliko imaju maloljetnu djecu, da bi došli do brakorazvodne parnice. Na žalost, bračni parovi u Centar za socijalni rad javljaju se nakon odluke da više ne žive zajedno, objašnjava socijalni radnik Dragana Savić Pešević.

– Manji je broj klijenata koji dođu kada se problem javi. Pokušavamo uticati na javnost i naše sugrađane da, kada su već svjesni da je neki problem poremetio njihov porodični život, da u tom trenutku reagujemo na pravilan način – rekla je Peševićeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Centru za socijalni rad u 2017. godini pokrenuto je 65 procesa mirenja i 34 brakorazvodna procesa. U prvoj polovini ove godine pokrenuto je duplo više brakorazvodnih procesa.

K.V.

ASHA prodaja vozila