Početna Prijedorski region Sve izvjesnija gradnja autoputa Prijedor – Banja Luka (VIDEO)

Sve izvjesnija gradnja autoputa Prijedor – Banja Luka (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić,  boravio je u Prijedoru, gdje se sastao sa gradonačelnikom Milenkom Đakovićem. Trninić je potvrdio da je izvjesna izgradnja autoputa Banjaluka- Prijedor. Dodao je da su  predstavnici kineske komanije, koja bi trebala izvoditi radove, na terenu i nada se da će posao teći planiranom dinamikom.

– Zadovoljstvo mi je da otklonimo te dileme, koje su se pojavile u javnosti. Takođe, pričali smo i o nekim infrastrukturnim projektima u vezi mreže magistralnih i regionalnih puteva i u vezi bezbjednosti u saobraćaju – istakao je Trninić.

S obzirom da je magistralni put Prijedor-Banjaluka jedan od najugroženijih saobraćajnih pravaca, na sastanku je bilo riječi i o tome. Između ostalog, dogovorena je izgradnja dva kružna toka. Time bi se rasteretio saobraćaj na ovom putnom pravcu, smatra gradonačelnik Prijedora  Milenko Đaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jedan kružni tok bi bio ovdje na ulazu u grad, a drugi kod pijace “Vilako”. Dogovorili smo i povezivanje regionalnog puta od Busnova do Banske ceste. To je put između banjaluke i bronzanog majdana, prema Sanskom Mostu – dodao je Đaković.

On je sa ministrom razgovarao i o drugim infrastrukturnim projektima, značajnim za Prijedor.

 

K.V.

 

Dental Studio Prijedor