Početna Humanost Svakog mjeseca će donirati 5 hiljada KM u humanitarne svrhe

Svakog mjeseca će donirati 5 hiljada KM u humanitarne svrhe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najtežem položaju su građani lošijeg imovnog stanja, stari, bolesni i nemoćni, kao i oni s najnižim ili bez ikakvih primanja. Ovim osjetljivim kategorijama stanovništva pomoć je potrebnija nego ikada, a u humanu misiju su se, pored nadležnih institucija, uključili i ljudi dobrog srca.

Među njima su i braća Boki i Nermin Ćulum, iz organizacije „United tribuns“, koji su se stavili na raspolaganje Crvenom križu Općine Sanski Most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća Ćulum su prije nekoliko dana, u svrhu pružanja neophodnih socijalnih usluga građanima, donirali 5 hiljada maraka za kupovinu osnovnih životnih namirnica i radi se o 50 prehrambeno higijenskih paketa za isto toliko domaćinstava na području Sanskog Mosta.

Ovi paketi su u međuvremenu osigurani i braća Ćulum su, skupa sa volonterima Crvenog križa, pomogli u njihovoj distribuciji na adrese krajnjih korisnika.

Ovakvi primjeri jačaju međusobnu solidarnost u društvu i daju nadu u bolje sutra, a braća Ćulum su obećala da će svakog mjeseca u humanitarne svrhe donirati po 5 hiljada maraka.

Iz Mostara krenula podjela 45 tona brašna za najugroženije u BiH

“Osigurali smo 45 tona brašna koje sa našim članovima djelimo svakog petka po gradovima širom Bosne i Hercegovine ’’ navodi jedan od inicijatora ove humane akcije Sado Seferović.

Armin i Nermin Ćulum veliku količinu brašna kupili su vlastitim sredstvima, a doznavši za koju namjenu brašno kupuju pridružio im se i vlasnik kompanije gdje su kupovinu dogovorili.

ASHA prodaja vozila