Početna Zdravlje Svakodnevna šetnja je najbolji način da izgubite višak kilograma

Svakodnevna šetnja je najbolji način da izgubite višak kilograma

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukoliko ste odlučili u 2019. godini početi s intenzivnim vježbanjem, možda je vrijeme da stanete na loptu i razmislite da li je dobro naglo se upuštati u naporne treninge u teretani. Iako je ideja o učlanjenju u teretanu i slijepo slijeđenje plana sedmičnih treninga odlična, to je za neke ljude ipak preambiciozan pokušaj na samom početku procesa mršavljenja.

Ako duži vremenski period ne vježbate redovno, lagani početak treniranja i održavanje stalne fitness rutine je mnogo bolja opcija ukoliko želite dugoročne rezultate, piše Evoke.

Mnogi stručnjaci za fitness preporučuju započinjanje dnevne šetnje od 30 minuta u trajanju od jednog mjeseca prije nego što odlučite krenuti s jakim treninzima u teretani. Iako mnogi zanemaruju šetnju kao oblik vježbanja, ona donosi mnogo zdravstvenih koristi.

Prema riječima stručnjaka, hodanje pola sata svakog dana inhibira djelovanje gena koji su zaslužni za gojaznost gotovo za 50 posto. Također, za vrijeme šetnje ćete spaliti i oko 200 do 300 kalorija. Kada se ovo upari sa zdravom prehranom, stvorit ćete kalorijski deficit i početi gubiti na težini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada hodate duže od 30 minuta svakodnevno u trajanju od jednog mjeseca ubrzat ćete svoj metabolizam i na taj način ćete postići još veće rezultate kada je konkretno riječ o gubitku težine. Najbolje vrijeme za šetnju je ujutro i to prije doručka, jer to pomaže tijelu da brže pristupi masnim naslagama.

ASHA prodaja vozila