Početna Prijedorski region SUTRA SVI NA TRG DA POMOGNEMO MALOJ MINJI

SUTRA SVI NA TRG DA POMOGNEMO MALOJ MINJI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Trgu majora Zorana Karlice sutra će biti održan humanitarni bazar za liječenje jednogodišnje Minje Matić iz Kragujevca. Minja boluje od rijetke i izuzetno teške bolesti – spinalne mišićne atrofije tipa jedan, za čiji je lijek u Americi potrebno izdvojiti 2,4 miliona dolara. Jedna od organizatora “Humanitarnog bazara za Minju” u Prijedoru, Dragana Vrabičić, rekla je da će bazar trajati od 10.00 do 16.00 časova i pozvala naše sugrađane da budu dio ove humane misije.

– Pozivam građane Prijedora da posjete humanitarni bazar, da kupe poneku sitnicu, da doniraju koliko mogu za našu Minju. To je samo kap u moru onoga što je Minji potrebno da ozdravi. Ali ipak da pomognemo koliko možemo. Biće organizovana tombola za koju će građati morati da izdvoje 10 KM. Za sve ono što budu željeli da kupe, posjetioci bazara moći će da izdvoje koliko žele – rekla je ona.

Na glavnom gradskom trgu biće izloženo nekoliko štandova na kojima će se naći igračke, nakit, ručni radovi, prehrambeni, odjevni i drugi artikli: sve ono što su naši sugrađani donirali za ovaj humanitarni bazar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Akciju za pomoć maloj Minji pokrenuo je Humanitarni bazar Republike Srpske. Nakon toga na društvenim mrežama formirana je grupica ljudi, koja je sa srcem ušla u cijelu priču. Ubrzo su se počeli javljati naši sugrađani, privrednici, vlasnici ugostiteljskih objekata i svi ostali koji su izrazili želju da pomognu – rekla je Dragana.

Slične akcije organizovane su i u ostalim gradovima Srpske. Za pomoć u liječenju male Minje, trenutno je aktivan “M:tel” humanitarni broj 1433.

kozarski.com