Početna Kultura Sutra počinje manifestacija „Ljeto na Sani 2022“

Sutra počinje manifestacija „Ljeto na Sani 2022“

Tradicionalnom „Sladoledijadom“ za najmlađe Sanjane, i nastupom dječijeg hora „Melody“, sutra će u malom gradskom parku svečano biti otvorena ovogodišnja kulturno-zabavna manifestacija „Ljeto na Sani 2022“. Ovogodišnja manifestacija obilovaće nizom programskih sadržaja, i kao do sada organizatori su pripremili bogat kulturno-zabavni i sportski sadržaj za sve posjetioce.

RTV Sana Sanski Most je organizator i realizator ovogodišnje manifestacije “Ljeto na Sani 2022”, a pokrovitelj Općina Sanski Most.

Vjerujemo da smo, kao nikad do sada, uz veliku pomoć naših prijatelja i suradnika širom regiona ali i uz domaće snage kojima samo nesebično i širom “otvorili vrata” pripremili bogati miks umjetničkih, kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja. “Ljeto na Sani 2022” počinje u petak 15.jula svečanim otvorenjem u 20,30 sati u Malom parku, tradicionalnom “Sladoledijadom” za najmlađe Sanjane, koncertom dječijeg hora “Melody” i izložbom umjetničkih slika akademskog slikara Muamera Omanovića u holu Narodne biblioteke.

Kao i svih ranijih godina, građani sanske i susjednih općina, te brojni turisti koji u ljetnom periodu posjećuju grad na devet rijeka, u narednim danima uživaće u prigodnim sadržajima kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera, a kroz sansko ljeto prodefilovaće brojni muzičari, umjetnici, sportisti i glumci. Programski sadržaji odvijat će se na različitim lokacijama, a programom su predviđeni brojni koncerti, izložbe, promocije, radionice i predstave za djecu, pozorišne predstave i filmske projekcije, kao i drugi sadržaji.

Manifestacija završava 1.avgusta tradicionalnim “Skokovima sa Gradskog mosta”. Prvo „Ljeto na Sani“ održano je 1997. godine i od tada je postalo prepoznatljiv simbol Sanskog Mosta.