Početna Region Sutra nove mjere, mijenjaju se i uslovi za ulazak u Hrvatsku

Sutra nove mjere, mijenjaju se i uslovi za ulazak u Hrvatsku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalni štab Hrvatske objavio je nove, strože mjere za borbu protiv epidemije. Mjere stupaju na snagu 1. aprila.

Donesena je i nova odluka o prelasku granice Hrvatske i za ulazak se priznaje i brzi antigenski test, takođe se može ući i s potvrdom o vakcinisanju i o potvrdi o preboljenju.

“Epidemija je zabrinjavajuća. Mi smo danas donijeli četiri odluke na nacionalno i dvije na regionalnoj, u Šibensko-kninskoj i Splitsko dalmatinskoj. Oni su predložili posebne mjere”, rekao je Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi nove mjere uvodimo na prijedlog županijskih štabova. To je dobar pristup. Stožeri po županijama su puno aktivniji i fokusiraniji”, kaže.

“Takođe, produžuje se primjena za tri odluke. U odluci koja određuje okupljanja, ponovo je uvedena mjera zabrane treniranja u zatvorenim prostorima osim za vrhunske sportaše. To je ono što je bilo do 1.3. Ograničen je rad dječjih igraonica u zatvorenim prostorima”, kaže.

Promjene na granicama

Produžili su do 15. aprila primjenu za tri odluke. Što se tiče okupljanja, tu su dvije izmjene.

Donesena je i nova odluka o prelasku granice, obzirom da je tu bilo najviše promjena, za ulazak u Hrvatsku se priznaje i brzi test, takođe se može ući i s potvrdom o vakcinisanju i o potvrdi o preboljenju.

Maske na otvorenom

Rekao je i da će Štab vjerovatno potvrditi obvezu nošenja maski i na otvorenom u Zagrebu, što je predložio zagrebački štab.

(N1)

ASHA prodaja vozila