Početna Region Sutra nove mjere, mijenjaju se i uslovi za ulazak u Hrvatsku

Sutra nove mjere, mijenjaju se i uslovi za ulazak u Hrvatsku

Nacionalni štab Hrvatske objavio je nove, strože mjere za borbu protiv epidemije. Mjere stupaju na snagu 1. aprila.

Donesena je i nova odluka o prelasku granice Hrvatske i za ulazak se priznaje i brzi antigenski test, takođe se može ući i s potvrdom o vakcinisanju i o potvrdi o preboljenju.

“Epidemija je zabrinjavajuća. Mi smo danas donijeli četiri odluke na nacionalno i dvije na regionalnoj, u Šibensko-kninskoj i Splitsko dalmatinskoj. Oni su predložili posebne mjere”, rekao je Davor Božinović.

“Mi nove mjere uvodimo na prijedlog županijskih štabova. To je dobar pristup. Stožeri po županijama su puno aktivniji i fokusiraniji”, kaže.

“Takođe, produžuje se primjena za tri odluke. U odluci koja određuje okupljanja, ponovo je uvedena mjera zabrane treniranja u zatvorenim prostorima osim za vrhunske sportaše. To je ono što je bilo do 1.3. Ograničen je rad dječjih igraonica u zatvorenim prostorima”, kaže.

Promjene na granicama

Produžili su do 15. aprila primjenu za tri odluke. Što se tiče okupljanja, tu su dvije izmjene.

Donesena je i nova odluka o prelasku granice, obzirom da je tu bilo najviše promjena, za ulazak u Hrvatsku se priznaje i brzi test, takođe se može ući i s potvrdom o vakcinisanju i o potvrdi o preboljenju.

Maske na otvorenom

Rekao je i da će Štab vjerovatno potvrditi obvezu nošenja maski i na otvorenom u Zagrebu, što je predložio zagrebački štab.

(N1)

ASHA prodaja vozila