Početna Vijesti Sutra galopske konjičke trke u Sanskom Mostu

Sutra galopske konjičke trke u Sanskom Mostu

Konjički klub „ Potkovica“ sutra na hipodromu „Šejkovača“ organizuje galopske konjičke trke. Ovaj sportski događaj se organizuje u sklopu obilježavanja Dana oslobođenja općine Sanski Most i nosi naziv „Memorijal generala Mehmeda Alagića“. Ljubitelji konjičkog sporta će moći uživati u tri trke u kojima se očekuje puno uzbuđenja i neizvjesnosti. Učestvuje 15 grla iz nekoliko klubova iz Bosne i Hercegovine i to Gradačca, Bijeljine, Velike Kladuše i Bihaća, a gledaoci će posebno moću uživati u zanimljivom dvoboju trkaćih konja iz Sanskog Mosta.

Kako se navodi na fb stranici Konjičkog kluba „ Potkovica“, prva trka je na programu u 16 sati pod nazivom „Dvogodački kup“ sa dužinom staze 1.400 matara. U 17 sati je druga trka koja nosi naziv „ 27. godina oslobođenja Grada Sanskog Mosta“ na 1.900 metara, a u 18 sati je treća i trka dana pod nazivom „Memorijal generala Mehmeda Alagića“ na 2.200 metara.

Nagradni fond je 12.000 KM i pobjednicima pored novčane nagrade pripada i pehar, a za drugo i treće mjesto novčana nagrada. Kako su nas informisali iz Konjičkog kluba „Potkovica“ , pripreme za ovaj veliki sportski događaj teku prema planu, staza je uređena i očekuje se da sve prođe na visokom nivou. Očekuje se i veliki broj gledalaca, a program na hipodromu „Šejkovača“ počinje u 13. sati.