„Ne mora se biti potpuno gola/intimni dijelovi mogu biti pokriveni naljepnicama i listićima. Uslov je naravno izuzetno zgodna hostesa“, piše u oglasu.

Dva splitska restorana serviraju suši na nagim polegnutim djevojkama. Kako javlja Slobodna Dalmacija, na njihovu meniju se ta usluga zove „umjetnički performans dekoriranja i jedenja sušija s tijela“.

„Glumi se stalak za hranu na stolu. Leži se dva puta po sat vremena dok gosti skupe hranu, pa se odlazi „iza scene“ dok se pripremi druga postava. Ne mora se biti potpuno gola/intimni dijelovi mogu biti pokriveni naljepnicama i listićima. Uslov je naravno izuzetno zgodna hostesa. Honorar po trosatnom performansu 1.500 kuna, plaćen put i smještaj – pisalo je u oglasu 2016. godine kada je otvoren jedan od ovih restorana.

Slobodna piše da se tada nijedan splitski restoran nije bio spreman identificirati kao „onaj koji poziva cure da glume stalak za hranu za novac“.

Cijena nije za svakoga

Da biste angažovali radnice da se skinu u javnosti i legnu pred vašim društvom, treba izdvojiti između 900 i 1.250 kuna po osobi, ovisno o terminu svlačenja.

Seansa se takođe može odvijati „na spektakularnoj pitoresknoj lokaciji u srcu Splita s pogledom na splitsku luku i Rivu, Dioklecijanovu palaču i Marjan“ ili „na bastionu Bernardi u vizualno stilizovanom prostoru koji kreira opuštenu atmosferu s neočekivanim elementima koji podstiču na interakciju“.

U P.R. brošuri iz 2019. godine se navodi kako su ovi restorani „novi su epicentar hedonizma s konceptualno složenim i jedinstvenim projektom prilagođenim novim trendovima. Jedini imperativ je – gen za hedonizam.“

aloonline