Početna Prijedorski region Sukobi u prijedorskom SNSD-u i promjena većine, Bursać pred smjenom

Sukobi u prijedorskom SNSD-u i promjena većine, Bursać pred smjenom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već duže vremena u prijedorskom gradskom odboru SNSD-a je kao u pretis loncu, a sukobi frakcija ovih dana doživljavaju kulminaciju. Prema mojim saznanjima iz Prijedora, sinoć je na sastanku članova GO SNSD došlo do žestokog sukoba između predsjednika Saše Bursaća i šefa Kluba odborika u lokalnom parlamentu Dalibora Pavlovića.

Povod za sukob je sastavljanje listi i kandidata za predstojeće lokalne izbore. Bursać je već duže vremena na ledu kod Dodika i opasno mu se klima fotelja, posebno nakon afere sa sječom šume na Kozari, za koju je on najodgovorniji kao direktor Šumskog gazdinstva Prijedor, pa bi uskoro mogao biti smijenjen a na njegovo mjesto postavljen poslanik i direktor IRB-a Dražen Vrhovac.

Uskoro bi moglo da dođe do novog preslagivanja snaga i promjene skupštinske većine. Potpredjednik Skupštine grada Prijedora i odbornik SNSD-a Goran Dragojević napustio je Dodika i Partiju, djelovaće ubuduće kao „nezavisni“ odbornik. Nezvanično on bi od sutra trebao da bude dio nove skupštinske većina, sa DNS-om i SDS-om, dok SNSD odlazi u opoziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je u Prijedoru bilo veoma burno uoči sutrašnje sjednice gradske Skupštine, vlast predvođena SNSD-om vrši pritisak na pojedine odbornike da sutra ne glesaju za smjenu predsjednika Skupštine Mirsada Duratovića. Burno je i unutar samog SNSD-a zbog sukoba frakcija i napuštanja kluba, pa ostaje da se vidi kakav će sutra biti rasplet na sjednici Skupštine grada Prijedora, koja bi, po svoj prilici, mogla biti veoma burna.

Nebojša Vukanović

nebojsavukanovic.info

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala prijedor24.com.

ASHA prodaja vozila