Potpredsjednik SDS-a Milan Miličević negirao je danas da gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović (SDS) napušta SDS i osniva novu stranku sa aktuelnom potpredsjednicom PDP-a Jelenom Trivić, ali je prema svemu sudeći potvrdio da ona ipak kreće u osnivanje vlastite političke partije.
Potpredsjednik SDS-a Milan Miličević rekao da je danas da je “Ljubiša Petrović jednako SDS i SDS je jednako Ljubiša Petrović”.

Kada je u pitanju Jelena Trivić, rekao je da je podrška obostrana.

“Želim Jeleni Trivić da uspješno završi i osnuje svoju političku stranku. Želim joj svu sreću i uvijek ćemo biti uz nju. Ponudio sam joj da bude dio SDS-a. Šta god bude, mi i Jelena Trivić ostajemo istim putem, a to je rušenje aktualne vlasti”, dodao je Miličević.

Podsjećamo, nakon poraza od Milorada Dodika na Općim izborima u BiH u utrci za predsjednicu RS-a, Trivić se povukla iz političkog života.

Trivić je tvrdila da je pokradena prilikom brojanja glasova, zbog čega je ušla u sukob sa Draškom Stanivukovićem optužujući ga za saradnju u izbornoj krađi sa Miloradom Dodikom i tvrdeći da neće ostati u PDP-u bude li u stranci i Stanivuković.

Prethodnih dana mediji su pisali da je Trivić predala dokumentaciju za registraciju stranke.