Početna Crna hronika Suđenje zbog automobila

Suđenje zbog automobila

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred Osnovnim sudom u Banjaluci u toku je suđenje Sanjaninu Muhamedu Zekotiću, a jučer je održan nastavak glavnog pretresa u ovome slučaju. Glavni pretres nastavljen je ispitivanjem svjedoka ovoga sudskog predmeta.

Tužilaštvo RS-a Zekotića tereti za djelo prevare prilikom kupoprodaje motornog vozila. U oktobru 2017. godine Zekotić je kupcu iz Gračanice u Banjaluci prodao putničko motorno vozilo „golf 5“ za 9300 maraka. Obzirom da je automobil bio registrovan na drugu osobu, koja je bila i nosilac vlasničkih prava, dogovoreno je da se po isteku registracije vozila obavi prenos vlasničkih prava na kupca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom da kupac, po isteku registracije, nije mogao stupiti u kontakt sa Zekotićem, odlučio je da podigne krivičnu prijavu protiv njega tereteći ga za djelo prevare. Predstavnici Zekotićeve odbrane, prilikom iznošenja dokaza, ustvrdili su kako u ovome slučaju uopšte nema elemenata krivičnog djela. Prema njihovim navodima, Zekotić je u trenutku isteka registracije vozila, fizički bio nedostupan jer je otpočeo odsluženje zatvorske kazne.

Čim je bio u mogućnosti, stupio je u kontakt s kupcem vozila, te je sklopljen notarski ugovor kojim se regulišu njihova međusobna prava i obaveze, nakon čega je obavljen i prenos vlasništva nad vozilom. Odbrana također ističe kako u cijelom slučaju ne postoje nikakva finansijska potraživanja uključenih strana.

Glavni pretres se nastavlja daljim ispitivanjem svjedoka, a zbog interesa suđenja, strane nisu željele davati izjave o cijelom slučaju. Nakon iznošenja svih dokaza, Osnovni sud u Banjaluci donijeće konačnu sudsku presudu u ovome slučaju.

 

Sanartv

 

cera - Suđenje zbog automobila