Početna Crna hronika Suđenje za ubistvo Krunića: Ranjeni vozač uzvratio vatrom na rafale

Suđenje za ubistvo Krunića: Ranjeni vozač uzvratio vatrom na rafale

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iznenada s desne strane vozila  vidio sam dva bljeska i meci su letjeli svuda po nama. Staklo je prštalo i ništa se nije vidjelo. Kada se smirila pucnjava izašao sam iz vozila i bukvalno pao na zemlju. Ugledao dvije siluete kako odlaze i na njih sam ispalio 15 hitaca iz službenog pištolja, ali ne znam jesam li nekog pogodio.

Ispričao je ovo u banjalučkom Okružnom sudu svjedok tužilaštva vozač ubijenog biznismena Slaviše Krunića, Goran Ilić na početku suđenja optuženima za ubistvo. U ovom napadu ubijen je i Krunićev pratilac Žarko Pavlović, a Ilić je teško ranjen. Za zločin su optuženi Banjalučani  Benedi Đukanović (42) i Rodoljub Gajić (36) te Emilio Baldo (56) iz Laktaša. U napadu je učestovao i Željko Kovačević koji je ubijen tokom razmjene vatre.

Ilić je kazao da je kobnog dana 22. aprila lani više puta išao do Krunićeve vikendice u Glamočanima i da nije primijetio ništa sumnjivo. Prisjetio se da je na pola sata prije napada sa Krunićem i Pavlovićem bio u piceriji “Moreti” u Glamočanima.

– Oko 21.30 časova, Krunić me zamolio da odnesem hranu njegovima u vikendicu što sam i uradio. Vratio sam se za 15 minuta i ispred restorana sačekao još pola sata te smo Krunić, Pavlović i ja krenuli za vikendicu – kazao je Ilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istakao je da je tokom vožnje sve bilo normalno dok nisu došli do krivine gdje se skreće za Krunićevu vikendicu pored farme.

– Iza jednog grma pored puta vidio sam bljeskove od ispaljivanja hitaca iz vatrenog oružja. Rafalna pljaba je trajala  nekoliko sekundi i kada je prestala vidio sam da su  Pavlović i Krunić, kojem nije bilo pola glave, mrtvi. Nakon što sam izašao iz vozila i pucao na dvije siluete koje su normalnim hodom  odlazile  uspio sam da  uđem u džip i odveze ga do imanja Krunića gdje su ga njegova žena i djeca vidjeli mrtvog -prisjetio  je Ilić.

On je na pitanje tužioca da li traži kažnjavanje i odštetu rekao da  što se njega tiče optuženima treba dati maksimalnu kaznu i da traži odštetu.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su organizovali zločin zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je nastradao u razmjeni vatre 22. aprila prošle godine, u noći kada su ubijeni Krunić i njegov pratilac u blizini njegove kuće u Glamočanima kod Laktaša. Prema optužnici, ubistvo su iz automatskih pušaka izvršili Đukanović i Kovačević koji su ispalili najmanje 36 hitaca na džip svojih žrtava. Baldo je bio osmatrač i dojavio je kada je Krunićevo vozilo krenulo u zasjedu. Gajića, koji je bio zaposlen u „Sektor Sekjuritiju” i bio lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece terete za pomaganje u izvršenju ubistva. On je, pokojnom napadaču Kovačeviću odavao informacije o kretanju, navikama i obezbjeđenju svog gazde Krunića kako bi mu zauzvrat Kovačević oprostio novčani dug.

Izuzeće

Početak suđenja optuženima za ubistvo Krunića obilježio je zahtjev odbrane za iskljčenje člana sudskog vijeća Srđana Force jer je ranije odlučivao o pritvoru optuženim.

Suđenje je prekinuto na nekoliko časova, a na opštoj sjednici sudija Okružnog suda odbijen je taj zahtjev pa je proces nastavljen. Advokati optuženih Tatjana Savić, Dragan Stupar i Marinko Brkić imali su brojne prigovore na optužnicu i istakli su da je ona zasnovana na nezakonitim dokazima. Branilac Emilija Balde, Tatjana Savić kazala je da se na osnovu tužilačkih dokaza ne može utvrditi ko, kada i kako je počinio ubistvo.

Gajićev advokat Marinko Brkić  osim što se obrušio na medije da nekorektno izvještavaju kazao je da je da je Republičko tužilaštvo sakrilo izjavu u koj njegov branjenik tvrdi da nije znao da će Krunić biti ubijen. Naglasio je da mu je tužilaštvo onemogućilo odbranu i nije htjelo da ponovo sasluša Gajića u njegovom prisustvu.

glassrpske.com

ASHA prodaja vozila