Početna Sport Sudija naredio puštanje Đokovića iz pritvora

Sudija naredio puštanje Đokovića iz pritvora

Australijski sudija Entoni Keli naredio je da se najbolji teniser svijeta Novak Đoković oslobodi iz imigracionog pritvora u roku od 30 minuta. Sudija je procijenio da je odluka Vlade Australije da ukine vizu srpskom teniseru “iracionalna”.

Đokoviću je vraćen pasoš i drugi dokumenti za putovanja, čime mu je otvoren put da pokuša da osvoji rekordnu 21. gren slem titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu.

Međutim, pravni zastupnici federalne vlade rekli su sudu da ministar za imigracije i dalje zadržava lično ovlašćenje da ukine Đokoviću vizu.

Đoković /34/ nalazi se u hotelu za imigracioni pritvor od četvrtka, 6. januara, zajedno sa tražiocima azila. Njemu je dozvoljeno da prisustvuje suđenju, ali nije viđen u javnosti od dolaska u Australiju.

Njegovi advokati tvrdili su da činjenica što se Đoković nedavno oporavio od kovida 19 omogućuje srpskom teniseru izuzeće iz pravila o vakcinaciji za ulazak u Australiju.

Vlada Australije, međutim, tvrdi da oni koji nisu državljani te zemlje nemaju pravo zagarantovanog ulaska i zadržava pravo da ponovo pritvori i deportuje Đokovića, čak i ako prvi teniser svijeta dobije slučaj na sudu.