Početna BiH Studentkinja iz BiH primljena na Kembridž sa punom stipendijom

Studentkinja iz BiH primljena na Kembridž sa punom stipendijom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lejla Korman, studentkinja Ekonomskog fakulteta Univerziteta Sarajevske škole za nauku i tehnologiju (SSST), sa dodatnim usmjerenjem iz Internacionalnog biznisa, primljena je na prestižni Univerzitet Kembridž sa punom stipendijom.

Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju ( SSST) ima najveći procenat diplomanata koji svoje školovanje nastavljaju na svjetskim univerzitetima poput Oksforda, London School of Economics, Džon Hopkins Univerzitetu, Kembridžu i drugima, navode u SSST-u.

Tema njenog diplomskog rada bila je ”The Validity of the Okun’s Law in Bosnia and Herzegovina’’ a prosjek ocjena tokom četiri godine studija na Univerzitetu SSST bio je 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponosni smo na Lejlu i sve naše studente koji svojim rezultatima pokazuju zbog čega je Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju u top 600 najboljih svjetskih univerziteta za 2019. godinu. Studenti na Univerzitetu SSST studiraju po inovativnim programima i svjetskim stanadardima na engleskom jeziku. Fakulteti Političkih nauka i međunarodnih odnosa, Ekonomije i biznisa te Kompjuterskih nauka i informacionih sistema nude i dodatne specijalnosti: dvije diplome Univerziteta SSST i Univerziteta Bakingem (Velika Britanija), uz mogućnost učenja njemačkog jezika”, saopštili su sa SSST-a.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila