Početna BiH Studenti odlaze s Univerziteta

Studenti odlaze s Univerziteta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) Dejan Bokonjić i grupa njemu lojalnih profesora pokušavaju da smijene Stevu Pašalića s mjesta rektora i time izvrše već drugu „sječu“ čelnih ljudi Univreziteta u razmaku od nešto više od godinu dana, u toj visokoškolskoj ustanovi već godinama traje nezapaćen egzodus studenata.

Portal Insajder došao je u posjed zvaničnih podataka o broju studenata koji su samo u posljednje tri akademske godine, koliko Bokonjić i njegova grupa vedre i oblače UIS-om, napustili studije na fakultetima u sklopu tog univerziteta.

Naime, prema tim podacima, od akademske 2014/2015. do kraja 2016/2017. godine sa fakulteta UIS-a ispisalo se čak 2.837 studenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći egzodus studenata bilježi Pravni fakultet, s kojeg je samo u posljednje tri godine otišlo 499 budućih akademaca. Po istim parametrima, ništa bolje stanje nije ni na Filozofskom fakultetu sa kojeg je u istom periodu indekse bespovratno podiglo 399 studenata.

– Inače, zanimljivo je to da je dekan Filozofskog fakulteta Draga Mastilović izuzetno blizak prijatelj visokog funkcionera SDS-a Mirka Šarovića, a prema nekim informacijama Mastilović je trebalo da preuzme fotelju ministra prosvjete i kulture RS u slučaju da je Savez za pobjedu ostvario trijumf na nedavno završenim opštim izborima.

U grupi profesora koji su najveći krivci za katastrofalno stanje na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu nezanemariva je uloga i prorektora za studentska pitanja Sandre Ivanović, koja zajedno sa Dejanom Bokonjićem i njegovom ekipom već godinama hara Univerzitetom, smjenjujući rektore koji im nisu po volji i koji pokušavaju da spasu što se spasiti može – kažu izvori Insajdera.

(Insajder)

ASHA prodaja vozila