Početna Prijedorski region Stručno predavanje za pčelare

Stručno predavanje za pčelare

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruženje pčelara „Sana med“ iz Sanskog Mosta uspješno je organizovalo još jedno u nizu zimskih predavanja iz oblasti pčelarstva, koje je i ovaj put zbog aktualnosti tema i stručnosti predavača izazvalo veliki interes kod ovdašnjih pčelara.

Predavanje je održao Zlako Tomljenović iz Zagreba, koji je govorio o savremenim metodoma pčelarenja, kao i o novim naučnim saznanjima i tehnološkim dostignućima u oblasti pčelarstva.

Riječ je o doktoru veterinarske medicine, koji je i stručni savjetnik za pčelarstvo, koji je iznio niz zanimljivih podataka o izazovima i problemima koji su prisutni u savaremenom pčalarstvu, pojavi različitih bolesti te na koji način unaprijediti oblast zdravstvene zaštite kod pčela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je iskoristio priliku da ovdašnje pčelare upozna i sa mogućnostima koje pruža Evropska unija i njezini predpristupni fondovi, te je s tim u vezi govorio iskustvima pčelara iz Hrvatske na putu prilagodbe uslovima koje pružaju tržišta u zemljama EU.

Bitno je naglasiti da je ovo još jedno u nizu stručnih predavanja koja se održavaju tokom zimskog perioda, a koje organizuje Udruženje pčelara „Sana med“ s ciljem što bolje edukacije pčelara.

ASHA prodaja vozila