Početna Vijesti Stradali dječak prije smrti drugarici poslao jezivu fotografiju

Stradali dječak prije smrti drugarici poslao jezivu fotografiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vasilije R. (12), učenik šestog razreda, ubio se skokom sa sedmog sprata zgrade u Nehruovoj ulici na Novom Beogradu, navodno zbog zabrane da igra videoigricu!

Dječak je ostavio oproštajno pismo u kojem je, navodno, napisao da je skočio jer mu mama nije dozvolila da igra takozvanu pucačinu, igricu Fortnite. Međutim, njegovi rođaci tvrde da nije ostavio oproštajno pismo i poriču da se ubio zbog videoigrice!

Istraga treba utvrditi je li izvršio samoubistvo zbog zabrane da igra igricu ili zbog nekih drugih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragedija se dogodila juče, pola sata poslije ponoći, a mališan je podlegao povredama oko pet ujutru, u bolnici. Vasilije je zakoračio sa krovne terase, na visini od oko 20 metara, i pao na travnjak ispred ulaza u zgradu. Komšije su pozvale Hitnu pomoć, koja je dječaka u polusvjesnom stanju prevezla u bolnicu. Nažalost, uprkos naporima ljekara, dječak je izgubio bitku za život.

– Spremala sam se da se istuširam kada sam čula tup udarac, a potom i ječanje. Pomislila sam da su u pitanju mačke, a kada sam izašla na terasu, ugledala sam dječaka kako bespomoćno leži. Samo je ječao, a meni od prizora nije bilo dobro – rekla je komšinica.

Prema nezvaničnim saznanjima, na radnom stolu u dječakovoj sobi je tokom uviđaja pronađeno oproštajno pismo, u kojem, navodno, piše da se odlučio na samoubistvo zbog toga što mu je majka zabranila da igra videoigrice, piše Alo.rs.

– Dječakova majka trenutno nije u stanu, a mi ne znamo tačno šta je uzrok tragedije, imajte razumijevanja – rekla je jedna od rodica koja je izašla iz stana.

Dok se ona obraćala novinarima, iz stana je izašao dječakov stric, koji je rekao da se od tragedije ne treba praviti cirkus.

– Ostavite nas na miru! Vasilije nije ostavio nikakvo oproštajno pismo niti se ubio zbog videoigrica – rekao je stric.

Nekoliko sati poslije tragedije, pred zgradu je došao Vasilijev uplakani drug.

– Mi imamo Viber grupu, ali i naši roditelji. Tamo su Vasilijevi roditelji objavili da je on teško povrijeđen, ali da je živ. Međutim, vidio sam na sajtovima da je umro – naveo je njegov drug, koji ga je poznavao od obdaništa.

– Jedan od dugova kazao je da je Vasu vidio u školi u ponedjeljak, tada je odgovarao geografiju i dobio je trojku. To ga je malo iznerviralo, ali je planirao da popravi ocjenu. Uvijek je bio odličan učenik – rekao je Vasilijev drug. On se prisjetio i da je Vasilije bio veoma tužan zbog svađe sa najboljom drugaricom.

– Ne znam zašto su se posvađali. Vasilije joj je prije nekoliko dana na Viber poslao sliku na kojoj se vidi kako jednom nogom preskače ogradu na terasi. Drugarica se uznemirila. Odgovorila mu je da ne pokušava da se ubije, a on joj je rekao „da se samo šalio i da je to fotošop. Navodno je fotografirao samo nogu i stavio je preko ograde terase. Poslije svega što se desilo, ne znam je li to bila fotomontaža – kroz suze priča drug.

Rekao nam je da je Vasilije trenirao košarku, ali da je nedavno izgubio interesiranje za sport.

– Svi mi igramo igrice, Fortnite nam je omiljena. On je po pet-šest sati dnevno igrao, pa mu je majka prije mjesec-dva zabranila da igra tu igricu. Prije mjesec je od oca dobio novi mobilni telefon, ali je bio razočaran, jer nije mogao da podrži igranje Fortnite – kaže dječak i dodaje da je Vasilije ranije maštao „da igra košarku u NBA kad poraste, ali je nedavno izrazio želju da bude gejmer“.

Vasilijev drug je rekao da je pored sporta bio nadaren i za slikanje, ali i da je bio veoma emotivan.

– Pogodila ga je smrt djeda, za kojeg je bio mnogo vezan. Pričao je stalno o njemu i njihovim dogodovštinama. Prije dvije-tri godine, kada mu je umro djed, nacrtao je njegov lik u balonu – kaže Vasilijev drug.

Vasilijevi roditelji Suzana i Milivoje imaju još dvije kćerke, koje su dosta starije. Prema riječima komšija, dječakovi roditelji su se razveli prošle godine, ali su se navodno pomirili. Oni rade u jednoj marketinškoj agenciji i dosta su učinili za zgradu.

– Mnogo mi je žao malog Vase, on je bio najkulturnije dijete. U školi je bio odličan – kroz suze je rekla komšinica.

(Blic)

ASHA prodaja vozila