Početna Prijedorski region “ŠTO NA PODU SPAVAŠ” NOVI ROMAN DARKA CVIJETIĆA

“ŠTO NA PODU SPAVAŠ” NOVI ROMAN DARKA CVIJETIĆA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Što na podu spavaš”, naziv je novog romana Prijedorčanina Darka Cvijetića. Ovo djelo nastavak je prvog romana “Schindlerov lift”, a autor u njemu govori o sudbini naroda na ovim prostorima za vrijeme postojanja Jugoslavije i ratova koji su nas zadesili.

– Ja progovaram, zapravo, kroz fiktivnu biografiju moje porodice, progovarajući takođe o bivšoj zemlji, tako da se roman u geografskom smislu kreće od Galicije do Amerike, od Jasenovc do kasarne “Viktor bubanj”. Priča je o silnim traumama koje nam je ostavio krvavi rat – objasnio je Cvijetić.

On je do sada objavio više od deset knjiga, a ovo mu je drugi roman. Promovisan je u Banjaluci, a namjera mu je da ga promoviše i u drugim gradovima u regionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Promocija je trebala da bude širom regije, ali zbog ove situacije nisam u mogućnosti da putujem. Plan je da roman bude promovisan u Novom Sadu, Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, zatim na sajmovima knjiga u Puli i Zagrebu. Ovo stanje je sve poremetilo, ali se nadam da će se situacija smiriti i da će roman doživjeti neku širu promociju – istakao je Cvijetić.

Roman “Što na podu spavaš” može se pronaći u bibliotekama u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. “Schindlerov lift” objavljen je na njemačkom, a uskoro će biti objavljen i na italijanskom i slovenačkom jeziku.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila