Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ponovo najavljuje ulaganja u projekte u Republici Srpskoj iako to ne spada u njegov resor. Međutim, institucije u Srpskoj još jednom su pokazale da su pod dirigentskom palicom Milorada Dodika pa sve njegove odluke usvajaju bez pogovora.

Tviter profil Milorada Dodika postao je,čini se, još jedna zvanična institucija jer sve što je tamo objavljeno hitno je sprovedeno u djelo. Dokaz za to je posljednja Dodikova objava na tviteru da se počinje sa izgradnjom ski centra na Manjači te da će Vlada donijeti odluku o tome. Tako je i bilo, na sjednici Vlade, eskpresno je donesena odluka o finansiranju izgradnje ski centra.

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o izgradnji ski-centra Manjača, te zadužila resorne organe za realizaciju zaključka o obezbjeđenju finansijskih sredstava. Procijenjena vrijednost projekta je 53.360.000 КM bez PDV-a koja se odnosi na troškove projektovanja i izgradnje ski centra.

– SNSD je očigledno krenuo u predizbornu kampanju s ciljem prikupljanja glasova kroz ulaganja u projekte, a na kraju će sve to građani morati da plate, kaže narodni poslanik PDP-a Igor Crnadak.

 „Proći će isto kao i elektroautomobil onog čuvenog Vučetića kojeg danas ne mogu sve svjetske policije da uhvate a pobjegao je sa parama građana RS, proći će kao i druge fatamorgane koje je obećavao SNSD. Nadam se da je narod sada poslije ovoliko godina svjestan šta je realno a šta nije realno i ovo je stvar koja će da drži vodu dok traje kampanja i sigurno da je predizborna upotreba za ovu ideju“, kaže Crnadak.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović poziva nadležne institucije da reaguju i zaustave, kako kaže, potpuno uništavanje Republike Srpske.

„Dodik okom a Višković i Vlada skokom prosto je nevjerovatno koliko su izgubili razum vlastodršci Republike Srpske i koliko je Vlada postala protočni bojler za ispunjavanje šizogenih zamisli i ideja predizbornih Milorada Dodika koji misli da će bombastičnim najavama dobiti naklonost građana koje je prevario sto puta”, kaže Vukanović.

Plan da se, kako kaže, za Manjaču izdvoji oko 53 miliona KM bez PDV za neki ski centar što znači da to iznosi preko 60 miliona KM, a mi Hercegovci treba da čekamo kad će doći milostinja od par stotina hiljada maraka da zakrpimo udarne rupe i dionice.

“Dakle, to je pokazatelj da je vlast izgubila razum i da je Hercegovina i istočni dio Republike Srpske posljednja rupa na svirali u koju niko ništa ne ulaže, Vlada niti se ponaša kao da smo mi dio RS“, kaže Vukanović.

Očigledno da je izborna godina navela Milorada Dodika da ubrza nova ulaganja pa će tako projekat za ski centar biti prezentovan već u srijedu na Manjači.  Dodik je najavio i izgradnju Sokograda u opštini Sokolac da bi se, kako je rekao, poboljšala turistička ponuda i razvoj opštine Sokolac.

BN