Početna Servisne Stiže promjena vremena, pljuskovi, grmljavina i pad temperature

Stiže promjena vremena, pljuskovi, grmljavina i pad temperature

U Višegradu je u četvrtak izmjereno 36,5 stepeni, što je ove godine najviša dnevna temperatura zabilježena u jednom gradu u RS, rekao je Igor Kovačić, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS.

“Ali zasad ne vidimo da će biti onih paklenih vrelina kao prošle godine, kada je temperatura prelazila 40 stepeni”, rekao je Kovačić za “Nezavisne” i dodao da se za dane vikenda u RS očekuje promjenjivo, malo svježije vrijeme, posebno na zapadu, uz prolazne pljuskove i grmljavinske procese.

U subotu, kako je objasnio, može se očekivati pad temperature i obilnije kiše, te će tako temperature iznositi od 28 do 33 stepena.

“Tokom prvog dana vikenda povremeni lokalni pljuskovi će se polako širiti od centralnog pojasa ka jugu i istoku, gdje će biti uslova za lokalne nepogode i obilniju kišu”, istakao je Kovačić i dodao da nas stabilnije vrijeme očekuje drugog dana vikenda.

“Stabilno će biti sve do utorka, kada se opet očekuje još jedno osvježenje sa zapada, nakon čega će ponovo biti suvo”, kazao je Kovačić.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu očekuju se nešto svježija jutra, gdje će temperature pasti ispod 20 stepeni – uglavnom će biti između 12 i 18 stepeni.

“Maksimalna dnevna temperatura iznosiće od 27 do 32 stepena”, ističe Kovačić i dodaje da će biti još visokih temperatura do kraja avgusta.

“Ne možemo očekivati neke velike toplotne talase, ali će sigurno biti uobičajene ljetne temperature u prosjeku, koje su inače karakteristične za ovo doba godine”, kazao je Kovačić.

Ističe da će i druga polovina avgusta biti stabilnija, sa toplijim danima uz manje padavina.

Dental Studio Prijedor