Početna Vijesti Stigo rješenja za smrtonosnu raskrsnicu na putu Prijedor-Banjaluka

Stigo rješenja za smrtonosnu raskrsnicu na putu Prijedor-Banjaluka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještanima Dragočaja i Ramića konačno će biti riješen problem koji imaju sa raskrsnicom na magostralnom putu Banjaluka –Prijedor. Dva puta su organizovali protestna okupljanja kojima se pridružio i narodni poslanik Draško Stanivukvić kojeg je policija zbog toga kaznila sa 1 000 maraka.

Protestna okupljanja građana Ramića i Dragočaja urodila su plodom. Na takozvanoj raskrsnici smrti biće postavljen semofor do sredine novembra. Poručili su to iz Puteva RS i Gradske uprave. Problem je riješen zahvaljujući pritisku građana, koji su u pomoć pozvali i narodnog poslanika Draška Stanivukovića.

”Iz nedjelje u nedjelju smo protestovali i tražili njihova prava. Da djeca, prije svega, prelaze i idu do škole. Njihov pritisak je dao rezultate. Zato pozivam sve ljude kada imaju problem da pozovu narodne predstavnike i da se bore, jer drugačije do riješenje doći neće”- kaže poslanik PDP u NS RS Draško Stanivuković.

Oko 300 ljudi okupilo se prije nekoliko mjeseci na protetsima na mago+istralnom putu Banjaluka – Prijedor, na odvajanju za Dragočaj I Ramiće. Povod za izlazak na ulicu je bila smrt mladića koji je stradao u saobraćajnoj nesreći. Na tom istom mjestu prije 9 godina poginula je 19-ogodišnja djevojka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ako se ne borite nikad neće novac doći do građana, jer novac ostaje u njihovim džepovima”- kaže Stanivuković.

Ra rješenje raskrsnice u Dragočaju i Ramićima biće potrebno oko 300.000 maraka. Osim postavljanja semafora, odići će do korigovanja postojećeg pješačkog prelaza I izmještanja autobuske stanice.

(BN)

cera - Stigo rješenja za smrtonosnu raskrsnicu na putu Prijedor-Banjaluka