Početna Lifestyle Stigli novi iPhonei: Staklo im je najotpornije

Stigli novi iPhonei: Staklo im je najotpornije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kao i svake godine, Tim Cook je novu verziju smartphonea svoje kompanije najavio kao “najnapredniju ikad” dok se iza njega ocrtavala fotografija iPhonea XS i njegovog “većeg brata” XS Maxa…

Pred očima posjetitelja u Steve Jobs Theateru u Kaliforniji kao i pred milijunima vjernih obožavatelja diljem svijeta koji konferenciju prate preko interneta, Apple predstavlja svoje nove uzdanice.

Prvi na redu je Apple Watch za koji su se pohvalili da je najprodavaniji sat na svijetu. U potpunosti su mu promijenili lice, opremili ga novim, 30 posto većim ekranom do rubova koji su sada zaobljeni. Sat je tanji od prethodnika, ima novu početnu stranicu i znatno glasniji zvučnik.

Sat duplo brži, ali i pametniji

Zbog procesora S4 novi Apple Watch je oko dva puta je brži od prethodne verzije, a ima i neke potpuno nove mogućnosti. Primjerice, uz pomoć svojih senzora, Watch će sada moći prepoznati ako njegov korisnik padne. Tada će, ako se vlasnik ne bude kretao više od minute, automatski pozvati poziv u pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pomoć posebne elektrode i aplikacije, Watch će imati mogućnost očitati i EKG i to u samo 30 sekundi. Usluga će u početku biti dostupna korisnima u SAD-u, a kasnije i u ostatku svijeta. Uslugu je odobrila američka agencija za lijekove FDA.

Cijena Apple Watcha Series 4 za verziju s LTE podrškom kreće se od 499 dolara, a bez LTE podrške od 399., a prodaja kreće od 17. rujna u 26 zemalja svijeta dok se u Hrvatskoj očekuje 28 rujna. Serija 3 pojeftinit će na 279 dolara.

‘Najnapredniji iPhone ikad’

Kao i svake godine, Tim Cook je novi iPhone najavio kao “najnapredniji koji su ikad stvorili” dok se iza njega ocrtavala fotografija novih modela iPhonea XS i njegovog “većeg brata” XS Maxa.

Novi iPhone, u oba modela, opremljen je najotpornijim staklom ikad viđenim na pametnim telefonima. Novi iPhone otporan je na vodu i prašinu. U vodi može ostati i do pola sata. Njegova otpornost testirana je čak i u slanoj vodi, soku od naranče, pivu…izdržao je.

XS model iPhonea ima 5,8-inčni zaslon, dok je veća varijanta, XS Max opremljena s 6,5 inča velikim ekranom.

Apple se pohvalio i najnaprednijom funkcijom prepoznavanje lica za otključavanje telefona ikad dostupnom na jednom smartphoneu. Poboljšani su i zvučnici koji su glasniji.

Nove iPhone modele pokreće novi proces debljine samo sedam nanometara pod nazivom A12 Bionic. Aplikacije će sada biti i 30 posto brže, a bit će bolje i pretraživanje fotografija kao i njihovo poboljšavanje. Nova tehnologija trebala bi donijeti i upola manju potrošnju energije.

 

ASHA prodaja vozila