Početna BiH Stepenište vodi do vodopada Blihe

Stepenište vodi do vodopada Blihe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okončani su svi građevinski radovi u izgradnji pristupnog drvenog stepeništa do podnožja vodopada rijeke Blihe, udaljenog petnaestak kilometara od Sanskog Mosta i sada je pristup ovoj prirodnoj destinaciji lagan i bezbjedan.

Radove je izvela firma “Istrakom”, a vrijednost urađenog posla iznosila je 63.000 maraka, dok je sredstva osigurala općina Sanski Most.

“Na ovaj način smo ovu jedinstvenu prirodnu ljepotu učinili pristupačnom i sada je možemo na mnogo bolji način iskoristiti u cilju razvijanja turističke ponude. Izvođač je kao glavni građevinski materijal koristio drvo, zbog očuvanja prirodne autentičnosti, a uskoro planiramo i izgradnju vidikovca”, istakao je načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodopad Blihe ili Blihin skok predstavlja prirodnu znamenitost pa je na osnovu zakona stavljen pod zaštitu kao spomenik prirode. Bliha se na tom mjestu lomi niz stijenu visoku 56 metara, stvarajući nadnaravnu prirodnu ljepotu. Vodopad ima naučnu i turističko-rekreativnu vrijednost i dio je Parka prirode Blihin vodopad, koji obuhvata širi prostor ovog lokaliteta, sa površinom od 50 kilometara kvadratnih.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila