Početna Prijedorski region Stefan Paunović prvi doplivao do Časnog krsta

Stefan Paunović prvi doplivao do Časnog krsta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovogodišnjem plivanju za Časni krst najbrži je bio 32-godišnji Stefan Paunović.  On je iza sebe ostavio 50 plivača, među kojima su bile i tri dame. Jednoj od njih, Neveni Rončević, poklonio je krst. – Prvi sam doplivao, ali ne smatram da sam pobijedio. Svi koji su ušli u vodu su pobjednici. Dogovorili smo se da damama prepustimo krst – rekao je Paunović.

Na pobjedi mu je čestitao i gradonačelnik, Milenko Đaković. On je podsjetio da je tradicija plivanja na Bogojavljenje u Prijedoru obnovljena prije šest godina. – Čestitam Stefanu na pobjedi, a svim građanima zahvaljujem što su učestvovali u ovoj manifestaciji, koja je bila u potpunosti dostojanstvena.

Temperatura Sane iznosila je oko šest stepeni Celzijusa, dok je vodostaj rijeke bio nešto veći od 50 cm. Vjera i ljubav prema tradiciji bili su jači od hladnoće i to je za svaku pohvalu, smatra protojerej – stavrofor, Ranko Maletić. – Ovo plivanje ima svoju duhovnu simboliku i ona je veća od značenja koje ima takmičenja. Hvala Bogu što je sve prošlo kako treba i bez ikakvih problema – rekao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plivanju je prethodila liturgija u Crkvi Svete Trojice, kao i litija gradskim ulicama.

K.V.

ASHA prodaja vozila