fbpx

Stefan Paunović prvi doplivao do Časnog krsta

Na ovogodišnjem plivanju za Časni krst najbrži je bio 32-godišnji Stefan Paunović.  On je iza sebe ostavio 50 plivača, među kojima su bile i tri dame. Jednoj od njih, Neveni Rončević, poklonio je krst. – Prvi sam doplivao, ali ne smatram da sam pobijedio. Svi koji su ušli u vodu su pobjednici. Dogovorili smo se da damama prepustimo krst – rekao je Paunović.

Na pobjedi mu je čestitao i gradonačelnik, Milenko Đaković. On je podsjetio da je tradicija plivanja na Bogojavljenje u Prijedoru obnovljena prije šest godina. – Čestitam Stefanu na pobjedi, a svim građanima zahvaljujem što su učestvovali u ovoj manifestaciji, koja je bila u potpunosti dostojanstvena.

Temperatura Sane iznosila je oko šest stepeni Celzijusa, dok je vodostaj rijeke bio nešto veći od 50 cm. Vjera i ljubav prema tradiciji bili su jači od hladnoće i to je za svaku pohvalu, smatra protojerej – stavrofor, Ranko Maletić. – Ovo plivanje ima svoju duhovnu simboliku i ona je veća od značenja koje ima takmičenja. Hvala Bogu što je sve prošlo kako treba i bez ikakvih problema – rekao je on.

Plivanju je prethodila liturgija u Crkvi Svete Trojice, kao i litija gradskim ulicama.

K.V.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila